05/10/202015:45

Ι.Μ. Ηλείας: Τα Κατηχητικά Σχολεία ξεκινούν… Έλα στο Κατηχητικό ζήσε κοντά στον Χριστό!

Αγαπητοί μας, η Κατήχησις και ο επανευαγγελισμός όλων μικρών και μεγάλων, στις αλήθειες και στο Ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος της Εκκλησίας μας είναι περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά αναγκαία. Ζούμε σε μία εποχή αφʼ ενός μεν διαδόσεως αθεϊστικών και αντιχριστιανικών ιδεών και αφʹ ετέρου αδιαφορίας για την πνευματική μας ύπαρξη και για την αιώνια κατάσταση της ζωής μας. Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα αδιόρατο τρόμο θανάτου, που αντί να μας στρέψει περισσότερο προς τον Θεό με ελπίδα και εμπιστοσύνη, όπως έκαναν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι πρόγονοί μας, σήμερα δυστυχώς μας έχει εντελώς αποξενώσει από τον Θεό και από τους συνανθρώπους μας. Η Διδασκαλία του Λόγου του Κυρίου μας είναι ένα έργο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα πρέπει τα παιδιά μας να μαθαίνουν από τα καλά παραδείγματα, όπως είναι αυτά των Αγίων της Εκκλησίας μας και όχι από αυτά που δυστυχώς κατακλύζουν την καθημερινότητα της κοινωνίας.

Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και θα πρέπει οι γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας τους διότι είναι το πρώτο εργαστήριο και ο πρώτος χώρος, όπου το παιδί μπορεί να διδαχθεί το καλό, το αγαθό και τα Ιερά Γράμματα, τα Κατηχητικά Σχολεία είναι «ναοί» της γνώσης του Θεού! Ο μικρός αριθμός των μαθητών στα Κατηχητικά Σχολεία φανερώνει, πως η οικογένεια σήμερα δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την Χριστιανική και ηθική αγωγή των παιδιών της. Η πορεία της κοινωνίας μας παρουσιάζει εύγλωττα πως και που πορεύονται τα μέλη της. Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση, η άναρχη νεολαία διαλύει, η ομοφυλοφιλία ανθεί ενώ η προσωπική και κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών μας απογοητεύει. Εμπιστευθείτε πλέον και οδηγείστε τα παιδιά σας στην αγάπη του Θεού, καθώς επίσης στην προστασία της Παναγίας και των Αγίων μας.

Πέρυσι δυστυχώς, με την εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα προλήψεως που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση και την Εκκλησία μας, αναγκασθήκαμε να διακόψουμε απότομα την Κατηχητική χρονιά από τα τέλη Μαρτίου 2020. Όμως και πάλι τα Κατηχητικά τμήματα σε κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με ελπίδα και αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες θα λειτουργήσουν μάλιστα σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις προφυλάξεις που συστήνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Τα μέτρα είναι για όλους μας μία άσκηση προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης, μην ξεχνώντας όλοι μας ότι: «Το να προφυλάσσετε κανείς δεν είναι αμαρτία, αλλά αμαρτία είναι να γίνει κάποιος η αιτία να χαθεί μία ζωή». Η  Εκκλησία μας άλλωστε έπραξε και πράττει από την πρώτη στιγμή του κορωνοϊού ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία ων παιδιών της και όλων των ανθρώπων. Με αυτοθυσία  προσεφέρθη και προσφέρεται καθ’ όλην την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας του covid-19.

Αγαπητοί μας Γονείς, σας καλούμε να συνδυάσετε τις εξωσχολικές δραστηριότητες με την φοίτηση του παιδιού σας στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας, καθώς επίσης με τον τακτικό Εκκλησιασμό του, που δυστυχώς και γι’ αυτόν αδιαφορούμε. Να είστε δε βέβαιοι, πως η Χριστιανική και ηθική διάπλασή του, θα είναι και η πολυτιμότερη αμοιβή της ζωής σας! Ας ευχηθούμε ότι εφέτος, με την χάρη του Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τα μαθήματα των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής μας Εκκλησίας, θα διεξαχθούν ομαλά από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, σε κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Καλή Κατηχητική, Πνευματική, αλλά και Εκκλησιαστική Χρονιά!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα