22/07/202009:13

Η νέα βραβευμένη κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ

Παρασκευή και Σάββατο
24/7 και 25/7 στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ
με είσοδο ελεύθερη.
Η νέα βραβευμένη κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου
«Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι»
Από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι»
Όλα είναι έτοιμα στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στον Σταφιδόκαμπο προκειμένου ο Γιάννης Γαλανόπουλος με τη θεατρική του Ομάδα «Υπερφωτισμένοι» Άνω Λιοσίων, να παρουσιάσουν το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» που ανέβηκε τον χειμώνα στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου λίγο πριν τα έκτακτα μέτρα για τον Κορονοϊό και απέσπασε άριστες κριτικές. Τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» που έκαναν πρεμιέρα στον Σταφιδόκαμπο και περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη, ο Ηλείος Συγγραφέας και Σκηνοθέτης επανέρχεται φέρνοντας στη γενέτειρά του έναν μεγάλο σεισμό γέλιου αλλά και συγκίνησης την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, στις 21:30 με είσοδο ελεύθερη.
Εκτός από το κείμενο, ο Γιάννης Γαλανόπουλος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετέχει στην παράσταση και ως ηθοποιός. Η συγκεκριμένη σύγχρονη κωμωδία, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον Ηλείο συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την περσινή για το θεατρικό έργο «Φίδι Στον Κόρφο μου» που βασίστηκε σε αληθινή ιστορία και ακόμη δεν έχει ανέβει στο σανίδι). Η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» φέτος επανέρχεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ μετά από πρόσκληση του Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου.
Το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας.
Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, η οποία υποστήριξε με ιδιαίτερη θέρμη τον συγγραφέα και το έργο, δανείζοντας την χαρακτηριστική της φωνή, αφιλοκερδώς.
Αξίζει να αναφερθεί η κριτική που έκανε άλλη μια σπουδαία μας ηθοποιός, η Γεωργία Ζώη, η οποία παρακολούθησε την πρεμιέρα του έργου. “Γιάννη μου, χάρηκα τόσο πολύ που επιτέλους κατάφερα να δω δουλειά σου! Και μάλιστα βραβευμένη! Εκτός όμως από το τόσο ευρηματικό και ευφάνταστο κείμενο, διαπίστωσα με χαρά και τη σκηνοθετική σου ευφυΐα! Μία παράσταση με ερασιτέχνες ηθοποιούς, και μάλιστα πρωτόβγαλτους, να καταφέρεις να την κάνεις εφάμιλλη επαγγελματικής με ρυθμό, λάμψη, αμείωτο και αβίαστο το γέλιο και, το σπουδαιότερο, χωρίς την παραμικρή …κοιλιά! Ήταν κατόρθωμα! Καταφέρατε να δώσετε υπόσταση ακόμη και στις στιγμές που άλλαζαν τα σκηνικά από τους ίδιους τους ηθοποιούς με σχεδόν χορογραφημένες κινήσεις ακριβείας. Έφυγα με το γέλιο ζωγραφισμένο στα χείλη μου εξαιτίας σας! Μεγάλο ένα τέτοιο δώρο στο θεατή! Ιδιαίτερα στις μέρες μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Σας εύχομαι μία όμορφη συνέχεια!”.
Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, με τις ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων του τόπου μας και με μεγάλους χορηγούς τη ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ και το EUROPALSO SOCIETY.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η κωμωδία ήταν ανέκαθεν λυτρωτική. Με μια σύγχρονη και άμεση κωμωδία συνεχίζουμε την πορεία των Υπερφωτισμένων, με σκοπό να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας και να αφήσετε πίσω σας, έστω για δύο ώρες, τις σκέψεις που σας προβληματίζουν. Μέσα από την ιστορία του έργου πιστεύουμε ότι ο κάθε θεατής θα κερδίσει πολλά, ανάλογα βέβαια με το πόσο πολύ θα αφεθεί στους ήρωές μας. Εξάλλου από αρχαιοτάτων χρόνων η επιρροή της κωμωδίας ήταν σημαντική και σε κοινωνικό επίπεδο. Το έργο που θα δείτε είναι διανθισμένο με πολλά τραγούδια που σίγουρα θα σας κάνουν να ταξιδέψετε μαζί μας σε στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, μιας και είμαι και ο συγγραφέας αυτής της νεοελληνικής κωμωδίας. Όλοι οι συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί, και ιδιαιτέρως οι ηθοποιοί, στάθηκαν αντάξιοι στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω έναν – έναν ξεχωριστά για αυτό το ταξίδι αλλά και για τον προορισμό που είναι αυτές οι παραστάσεις. Τέλος, εκ μέρους των Υπερφωτισμένων θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την σπουδαία ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου για την τιμή που μας έκανε με το να συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε αυτήν την παράσταση με τη φωνή της.
Γιάννης Γαλανόπουλος
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Σοφία Γκαραβέλα (Τασία Μουστρούφα)
Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου (Αλέκα Μουστρούφα)
Δημήτρης Μαρτάκος (Μηνάς Μουστρούφας)
Κωνσταντίνος Κοσμάς (Λάζαρος Κόλλυβας)
Σπύρος Μαυρής (Τόλης Μοσχόπουλος)
Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου (Κλεοπάτρα Σμιθ)
Χριστίνα Βασιλείου (Νάντια Μοσχοπούλου)
Νίκη Πλαβούκου (Ασπασία Βελούδου)
Άσπα Κούτρα (Φρόσω Τσουκαντάνα)
Ελευθερία Τριανταφύλλου (Μαρίνα Παππούλη)
Γιάννης Γαλανόπουλος (Στέφανος Στεφάνου)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Μουσικές: Γιάννης Γαλανόπουλος
Κατασκευή Σκηνικών: Σωτήρης Ρόδης – Νίκος Τσάνε
Κοστούμια: Υπερφωτισμένοι
Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας
Ήχοι: Κλειώ Πασπαλιάρη
Στούντιο: S-lab Studio, Νέα Σμύρνη
Φωνή στην εφορία: Ελπίδα Μηναδάκη
Φωνή δημοσιογράφου: Φωτεινή Σκανδάλη
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μανώλαρος
Αφίσα – Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα
Βιντεοσκόπηση: Jim Krass
Info: Παρασκευή 24/07/2020 και Σάββατο 25/07/2020, Ώρα 21:30 (Διάρκεια 1:50’, Κατάλληλο για όλους) ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ, Σταφιδόκαμπος (34ο χιλ. Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών). Είσοδος Ελεύθερη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα