15/07/201921:41

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: SOS για τη δημόσια υγεία τα απορρίμματα σε όλη την έκταση του δήμου (παραθαλάσσιες περιοχές,χωριά και στον Πύργο)

Την επιτακτική ανάγκη να βρεθούν άμεσα λύσεις αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Πύργου εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός και Χρήστος Γιαννικούλης αντίστοιχα σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα γραφεία του συλλόγου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα θέλαμε να εκφράσουμε την οργή και αγανάκτηση του συλλόγου μας προς πάσα κατεύθυνση – πρωτίστως προς τη Δημοτική αρχή γιατί μετά από την άσχημη ιστορία που ζήσαμε με τα απορρίμματα, δυστυχώς μετά από πέντε χρόνια ξαναμαζεύονται σκουπίδια σε όλη την έκταση του δήμου κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και μέσα στη πόλη. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για την δημόσια υγεία και έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τους κινδύνους τόσο στους πολίτες όσο και στα μέσα ενημέρωσης καθώς και τα μέτρα προφύλαξης όταν βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα προς πάσα κατεύθυνση για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Είναι καλοκαίρι, υπάρχουν χιλιάδες σακούλες εκτεθειμένες στον ήλιο με τα αδέσποτα, τα τρωκτικά και τις γάτες να κάνουν πάρτι με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.
Είναι πιστεύω θέμα της δημοτικής αρχής να λύσει το πρόβλημα».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κατσαρός ζήτησε από την εκάστοτε δημοτική αρχή να κάνει ιεράρχηση των προβλημάτων αφού όπως τόνισε ενώ το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων θα έπρεπε να είναι πρώτο στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, αυτή αναλώνεται σε άλλου είδους έργα όπως οι τσιμεντοστρώσεις δρόμων χωρίς όπως τόνισε να θέλει να υποδείξει και να παρέμβει στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής στο τι θα πρέπει να πράξει.

Τα θέματα της Δημόσιας υγείας είναι όπως τόνισε «τεράστια αλλά και διαχρονικά για τον Πύργο και όχι η επούλωση των λακουβών ή η κατασκευή ενός συντριβανιού».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και στα αιτήματα που δέχεται ο σύλλογος καθημερινά από πολίτες για την αντιμετώπιση του θέματος τονίζοντας ότι κατά το παρελθόν ο ιατρικός σύλλογος υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων οι οποίες εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια δεν έχουν εκδικαστεί από το Εφετείο Πατρών.

Χρήστος Γιαννικούλης:

«Οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα
να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Γιαννικούλης που αναφέρθηκε με την σειρά του στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στο παρελθόν είχαμε παρέμβει πάλι όταν το πρόβλημα ήταν οξύ με διάφορες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Κατανοούμε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση αφού η νυν δημοτική αρχή απέρχεται και η νέα δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα. Αυτή όμως η μεταβατικότητα δεν αποτελεί δικαιολογία για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουμε με τα απορρίμματα που δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη τώρα που διανύουμε το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ο κάθε εμπλεκόμενος και υπεύθυνος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

skalistiri.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα