09/06/202109:49

Ιδιοκτήτες Ταξί Πύργου: Δικαίωση για τα επεισόδια στο λιμάνι Κατακόλου το 2016

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Δικαιώθηκαν από το δικαστήριο οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ΤΑΞΙ και οι πράκτορες τουριστικών γραφείων οι οποίοι τον Αύγουστο του 2016 είχαν προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Κατακόλου διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες πρακτικές άγρας πελατών που εφάρμοζε συγκεκριμένη εταιρεία εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων. Προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην παράνομη αυτή πρακτική οι ανωτέρω επαγγελματίες, με τη συμπαράσταση ιδιοκτητών καταστημάτων τουριστικών ειδών και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης της περιοχής του Κατακόλου, διοργάνωσαν στις 23-8-2016 ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην ως άνω πρακτική και να ζητήσουν την παρέμβαση των αρμόδιων λιμενικών αρχών.

Η κινητοποίηση υπήρξε περιορισμένη χρονικά και τοπικά και χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του λιμανιού και έγινε υπό την παρουσία λιμενικής και αστυνομικής δύναμης που επόπτευσαν την εφαρμογή των μέτρων δημόσιας τάξης. Παρά ταύτα οι εκπρόσωποι της εταιρείας, για την αθέμιτη συμπεριφορά της οποίας διαμαρτύρονταν οι συγκεντρωμένοι, ισχυρίστηκαν ότι τους ασκήθηκε παράνομη βία κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος αρκετών εκ των παρευρισκομένων. Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, όμως οι μηνύτριες δεν εμφανίστηκαν για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και το ίδιο είχαν πράξει και σε προηγούμενες δικασίμους με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να αναβάλλεται εξαιτίας της αδικαιολόγητης απουσίας τους, για την οποία και τιμωρήθηκαν.

Ήταν όμως αρκετοί οι λοιποί μάρτυρες που προσήλθαν (κάποιοι μάλιστα εξ αυτών συνεργάζονταν τότε με τις μηνύτριες) και όλοι τους επιβεβαίωσαν ότι δεν έγινε καμία παράνομη πράξη, ότι η κινητοποίηση κινήθηκε αυστηρά εντός των ορίων του νόμου και ότι όσα ανέφεραν οι μηνύτριες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Κατόπιν αυτού το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους επτά κατηγορουμένους ύστερα και από σχετική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Πύργου  κ. Παναγιώτης Τσαπάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του ιδίου και των συναδέρφων του για το γεγονός ότι δόθηκε τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία τους αναφέροντας ότι δικαιώθηκε η προσπάθειά τους αφού η κινητοποίηση στην οποία προέβησαν είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και επιπλέον επιβεβαιώθηκε ότι οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων της παραβάτριας εταιρείας δεν ήσαν αληθείς. Ευχαρίστησε δε τόσο τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Δημήτριο Δημητρουλόπουλο για τον χειρισμό της υπόθεσης, όσο και όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα