13/07/201922:33

Ιερή Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς Ηλείας (Photos)

Με την αρμόζουσα κατάνυξη και την δέουσα ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαφιδιάς Ηλείας, όπου τελέσθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Πέμπτης 11 προς Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ημέρα που ο ταπεινός γέροντας Παΐσιος, παρέδωσε το πνεύμα Του, εις χείρας Θεού ζώντος, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια.

Ένας γέροντας που μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που τον συνάντησαν και συνεχίζει να εμπνέει όλους όσους διαβάζουν μέχρι σήμερα τους λόγους του, από τα δεκάδες συγγράμματα που έχουν γραφεί για την Οσιακή του μορφή, τους απλούς και Θεόπνευστους λόγους του, καθώς επίσης και τις παρηγορητικές συμβουλές του. Ένα πνευματικό ανάστημα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα. Διορατικός, ασκητικός και ταπεινός, αυτό ήταν το τρίπτυχο των αρετών του.

Πόσες και πόσες ψυχές, χιλιάδες, δεν τον επισκέφθηκαν εκεί στό πτωχικό κελλί του και δεν έλαβαν την ευλογία του! Πόσες άλλες ταραγμένες συνειδήσεις δεν ηρέμησαν! Πόσα νέα παιδιά δεν έλυσαν τις απορίες τους, κοσμοθεωρητικές οικογενειακές αλλά και επαγγελματικού τους προσανατολισμού! Άλλοι ναρκομανείς βρήκαν κοντά του, την γιατρειά τους, άλλοι με ψυχολογικά προβλήματα γαλήνεψαν, άλλοι δε ακόμα και  σοβαρά ασθενείς θεραπεύτηκαν!

Επίσης ο νεοφανής Όσιος Παΐσιος, υπήρξε γνήσιος ενσαρκωτής του Ορθοδόξου μοναχικού ιδεώδους και μάλιστα θεωρείται από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης του σύγχρονου μοναχισμού στο Άγιο Όρος. Παράλληλα υπήρξε ζηλωτής της σώζουσας Ορθοδόξου Πίστεώς μας, στηλιτεύοντας με τον γνωστό μειλίχιο και ταπεινό ύφος του, τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες, ιδιαιτέρως την σύγχρονη παναίρεση του Οικουμενισμού…
Στην Ιερά αυτή αγρυπνία η οποία τελέσθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Οσιοτάτης Καθηγουμένης Μακαρίας, συμμετείχαν οι Αιδεσιμ. π. Διονύσιος Μιχαλόπουλος, π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Άγγελος Ζέζας, π. Ιωάννης Διαμαντόπουλος και ο οικείος Εφημέριος π. Γεώργιος Κουτσοχρόνης, ενώ την παρακολούθησαν πλήθος φιλακόλουθων Χριστιανών, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του νέου απεσταλμένου «Αγγέλου του Θεού», Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Καππαδόκου. ακουμπώντας τα αιτήματα και τις ικεσίες τους, στον σύγχρονο Αγιορείτη νέο Άγιο της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας μας!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα