20/03/202316:11

Ηλεία-Αχαΐα: Κοινοί δρόμοι ανάπτυξης Πολυπληθής συγκέντρωση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου στην Πάτρα- Με έμφαση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Ηλεία-Αχαΐα: Κοινοί δρόμοι ανάπτυξης
Πολυπληθής συγκέντρωση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου στην Πάτρα
Με έμφαση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Κατάμεστη ήταν το πρωί της Κυριακής η αίθουσα του Due Piani, στο κέντρο της Πάτρας, από φίλους της Ηλείας Βουλευτού, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, που αθρόα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για έναν καφέ για τους ετεροδημότες και φίλους της Ηλείας. Οι χώροι του γνωστού Cafe bar Restaurant κατακλίστηκαν από προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της ΔΕΕΠ, Προέδρους και Μέλη συλλόγων, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πολλούς νέους. Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, η Ηλεία Βουλευτής μίλησε στις καρδιές των παρευρισκόμενων και παρουσίασε τα βασικά σημεία και τους κοινούς αναπτυξιακούς άξονες των δύο νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δύο περιοχές που, όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, συνδέονται οικονομικά, αναπτυξιακά, αποτελούν μια ενότητα που μπορεί να βρει κοινό δυναμικό βηματισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η Ηλεία Βουλευτής μίλησε για τις υποδομές μεταφορών τις οποίες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν σε σωστές βάσεις μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων, αναφέρθηκε στο κορυφαίο έργο της Πατρών-Πύργου, που βαίνει προς ολοκλήρωση αλλά και την σύνδεση του οδικού αυτού δικτύου με την Αρχαία Ολυμπία ενώ αναφερόμενη στις ευρύτερες υποδομές μίλησε για το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του Φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή. Παράλληλα, μίλησε για την δρομολόγηση των μεγάλων έργων υπογειοποίησης του αρδευτικού νερού στην Γαστούνη και τα Μυρτούντια καθώς και στην προστασία με νέα έργα της Λιμνοθάλασσας των Λεχαινών. Στην ατζέντα των υποδομών εξέχουσα θέση έχει και η ανάπτυξη υδατοδρομίων καθώς και η επαναλειτουργία, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, του αεροδρομίου Επιταλίου. Όπως υπογράμμισε η κα. Αυγερινοπούλου, καταγράφεται σημαντικό εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για δημιουργία τουριστικών μαρινών ενώ η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών της Ηλείας, από την Ιρμίνη ως τον Καϊάφα θα δημιουργήσει ένα πλήρες σύγχρονο τουριστικό προφίλ για ολόκληρη την περιοχή. Επίσης, μίλησε για την αναθεώρηση των ζωνών στο Νομό Ηλείας, με το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο που δρομολογείται και ανοίγει το δρόμο για νέες μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και πρόσθετες θέσεις εργασίας, νέα και πρόσθετα εισοδήματα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έκανε ξεχωριστή αναφορά στα περιβαλλοντικά έργα στην περιοχή, στις δράσεις στις περιοχές Natura, το ευρύ πρόγραμμα αναδασώσεων αλλά και τις προτάσεις για την προστασία της παράκτιας ζώνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. Χαρακτήρισε σημαντική την λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης αστικών αποβλήτων για τον Ν. Ηλείας καθώς και τις νέες μονάδες για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων που δρομολογούνται.

Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού, στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση για την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Ακαδημαϊκών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία με τη συνεργασία ξένων και ελληνικών πανεπιστημίων, και στην ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία ενός νέου, πανελλαδικής εμβέλειας Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών. Εξάλλου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην γαλάζια ανάπτυξη, με κυριότερους άξονες την βιώσιμη αλιεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και την ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ακόμα μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ανθίζει, την ίδρυση στον Πύργο πρότυπης σχολής της ΔΥΠΑ, για μαθητεία σε παραναυτιλιακά επαγγέλματα, που έτυχε της ένθερμης αποδοχής καθώς όπως κατατέθηκε και από παριστάμενη που πήρε τον λόγο, αυτό αποτελούσε και το όνειρο του καπετάν Γιάννη Λάτση για τον τόπο καταγωγής του.

Στην διάρκεια της συνάντησης, έγιναν τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω σε σειρά θεμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, για τις επιτυχίες της σημερινής Κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, τονίστηκε η σημαντική προσπάθεια σε διπλωματικό επίπεδο, η ανάπτυξη διμερών αμυντικών συμφωνιών που ενίσχυσαν τη χώρα και επιβεβαίωσαν το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ανατολική Μεσόγειο, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού από την σημερινή Κυβέρνηση αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην οποία η Κυβέρνηση απάντησε με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και με αλληλεγγύη, στέλνοντας τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να στηρίξουν το λαό της Τουρκίας που δέχτηκε το ανελέητο χτύπημα του εγκέλαδου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα