27/05/202410:31

Ηλεία: Εξιχνιάστηκε η ληστεία στην Κρέστενα σε βάρος ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της με λεία 120.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου η υπόθεση με θύμα ληστών έπεσε το μεσημέρι της 15ης Απριλίου ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρέστενα Ηλείας από δράστες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, κατάφεραν να μπουν στην οικεία της και να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι πέντε  αρκετά οργανωμένοι δράστες στην υπόθεση, ηλικίας από 28 έως 40 ετών ήρθαν από την Αττική είχαν ως συνεργό στην Ηλεία έναν 45χρονο κάτοικο Πύργου που ασχολείται με παλιά σίδερα και άλλα αντικείμενα και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με χρήματα και νομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ, υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα οι  τέσσερις από τους πέντε δράστες έφτασαν από τα Α. Λιόσια και τον Ασπρόπυργο της Αθήνας με νοικιασμένο πολυτελές SUV, ενώ είχαν πληροφοριοδότη στον Πύργο, άνθρωπο που φαίνεται πως γνώριζε καλά το στόχο τους…Οι “Αθηναίοι” έφτασαν μια μέρα πριν την ληστεία στον Πύργο και στον καταυλισμό που διαμένει ο συνεργός τους.

Οι δράστες  παρακολούθησαν το σπίτι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και όταν έλειπε ο σύζυγος της ηλικιωμένης, πλησίασαν το οίκημα και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τη γυναίκα, δένοντάς την και της άσκησαν σωματική βία. Άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν σε λευκό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου για την εξιχνίαση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 15.04.2024 στα Κρέστενα Ηλείας, σε βάρος 67χρονης ημεδαπής από την κατοχή της οποίας αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα μετά απο ενδελεχή έρευνα οι συνάδελφοι της Υ.Α Πύργου προέβησαν στην πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση των άρθρων 380 & 45 Π.Κ ” Ληστεία κατά συναυτουργία”, ενώ συγκατηγορούμενος για παράβαση άρθρων 46 & 380 Π.Κ ” Άμεση συνέργεια σε Ληστεία, τυγχάνει και ένας επιπλέον 40 χρονος ημεδαπός.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων της Υ.Α Πύργου, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της διενεργηθείσας προανάκρισης επέδειξαν μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπομονή καταφέρνοντας έτσι να προβούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας ,παρά τα ομολογουμένως τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, αγωνίζεται καθημερινά για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να διαφυλαχτεί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα