23/04/202419:30

Ηλεία: Μετά τον «ΗΝΙΟΧΟ» και η «Red Flag», η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ έρχεται στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «RamsteinFlag» του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

Για την αεροπορική άσκηση που θα γίνει στην Ελλάδα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο συσκέψεις στις οποίες έλαβαν μέρος επιτελείς του NATO, αλλά και στελέχη από όλες τις χώρες και τις πολεμικές αεροπορίες, που θα συμμετέχουν στο σπουδαιότερο παγκοσμίως αεροπορικό event για το 2024.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στη «RamsteinFlag 24» επρόκειτο να συμμετέχουν 13 χώρες με αεροπορικά μέσα, όμως η Τσεχία τελικά δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρατών του NATO «κλείδωσε» στα 12 με όλες σχεδόν τις κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας να στέλνουν μαχητικά στην Ελλάδα και στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Συνολικά 140 συμμαχικά αεροσκάφη αναμένεται να συμμετέχουν στη μεγάλη άσκηση, όπως μαχητικά, ιπτάμενα τάνκερ, ιπτάμενα ραντάρ και μεταφορικά αεροσκάφη.

Συνδρομή στην άσκηση θα έχει η κοντινή 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο όπως και οι υπόλοιπες Αεροπορικές Βάσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις της άσκησης.

ΠΗΓΗ: indicator.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα