06/07/202421:43

Ηλεία: Τί αναφέρει ο Ακης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την σεισμική δόνηση των 4,9R στο Βαρθολομιό

“Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά 100% οτι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτο είναι το πλέον πιθανό” δήλωσε με ανάρτησή του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητής Άκης Τσελέντης, για τα 4,9R στο Βαρθολομιό το απόγευμα του Σαββάτου. 

Στις 20:34 καταγράψαμε μια σεισμική δόνηση 4,9Ρίχτερ 10 Χμ ΝΔ της Ανδραβίδας με μικρό εστιακό βάθος 10 Χμ. Θα ακολουθήσουν σίγουρα παρα πολλοί μικρότεροι (μετ)ασεισμοί που θα γίνονται πολύ αισθητοί.Είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτό είναι το πλέον πιθανο. ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ” ανέφερε ο καθηγητής Σεισμολογίας.

Έως τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει καταγράψει αμέσως μετά το σεισμό μια δόνηση 2R, δύο των 2,1R, και έπειτα μια των 1,5R, δύο των 1,8R και μια των 1,7R.

Εντύπωση προκαλεί μια δόνηση στο ίδιο λεπτό με την κύρια σε κοντινό επίκεντρο με ένταση 1,9R, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν.

Επίσης το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφει τον σεισμό των 4,9R με οκτώ χιλιόμετρα εστιακό βάθος και τέσσερα λεπτά μετά την εκδήλωσή του ακόμα έναν με ένταση 3,1R και εστιακό βάθος 12 χλμ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα