19/07/202120:56

«ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» Χρ. Χριστοδουλόπουλος: Χωρίς ίχνος ντροπής ο Γ. Λυμπέρης επιδιώκει την αλλαγή ονομασίας του Δήμου Ηλιδας

Με μία ανιστόρητη προσέγγιση και χωρίς ίχνος ντροπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης προτίθεται να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του Δήμου μας, από Δήμος Ήλιδας σε Δήμος Ήλιδας – Αμαλιάδας. Μάλιστα, για την απόφασή του αυτή επικαλείται το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι, ελάχιστοι στην ΚΕΔΕ γνωρίζουν το όνομα της Ήλιδας, άρα αποδέχεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία του τόπου που ο ίδιος εκπροσωπεί.

-Και ποιός φταίει γι’ αυτό Δήμαρχε; Οι συμπολίτες μας ή εσύ που στα 18 χρόνια δημαρχίας σου άφησες την Αρχαία Ήλιδα στα αζήτητα.
-Ποιός ευθύνεται που δεν κατάφερες στα τόσα χρόνια θητείας στα κοινά να προωθήσεις την πλούσια ιστορία της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πανανθρώπινα ιδεώδη που την συνοδεύουν, με πρώτιστο αυτό της Ιεράς Εκεχειρίας;
-Δεν φταίει το όνομα, αλλά εσύ ο ίδιος που έβαλες την ιστορία του τόπου σου σε δεύτερη μοίρα. Επιπλέον, με αυτή του την πρόταση, ο Γιάννης Λυμπέρης δείχνει να μην σέβεται τους κατοίκους μιας ολόκληρης δημοτικής ενότητας, της Πηνείας, και να αποδεικνύει στην πράξη ότι, τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους θυμάται κάθε τέσσερα χρόνια.
Η παράταξή μας σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και –εννοείται– θα καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που φέρνει το θέμα την Τετάρτη ο κύριος Λυμπέρης. Άλλωστε, τον δρόμο μας τον έδειξαν με το κοινό τους ψήφισμα διαμαρτυρίας, εναντίον της πρότασης του Δημάρχου, 18 πρόεδροι και 2 πρώην πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, τόσο της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, όσο και των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αμαλιάδας.
Μάλιστα, κύριε Λυμπερη, πολλοί εξ αυτών είναι εκλεγμένοι με ψηφοδέλτιά σας. Επειδή ο κατήφορος του Δήμου μας δεν έχει τελειωμό, το μόνο που σας επαναλαμβάνουμε είναι να κρατήστε επιτέλους τα προσχήματα στα δύο τελευταία χρόνια θητείας σας.
Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε στα αδιέξοδα που οδηγείτε το Δήμο μας. Ένα σας λέμε μόνο. Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Αμαλιάδα! Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Πηνεία! Αλλά πάνω απ’ όλα, είμαστε ΟΛΟΙ περήφανοι που είμαστε δημότες του Δήμου Ήλιδας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα