13/12/202112:56

Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου: Ημερίδα με θέμα “Πολιτιστική κληρονομιά και ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή” την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Το Τμήμα Μουσειολογίας, στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεών του, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Πολιτιστική κληρονομιά και ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή», που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, ώρα  17:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Τμήματος Μουσειολογίας, Πύργος.

Στόχος της ημερίδας είναι να διαφανεί η ανάγκη προαγωγής της πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα στο νέο συγκείμενο, όπως αυτό υπαγορεύεται από τις σύγχρονες πρωτίστως τεχνολογικές εξελίξεις. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχει διεισδύσει σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αναθεωρώντας τον τρόπο επικοινωνίας αλλά και έκφρασης. Οι πολιτιστικοί χώροι δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτές τις εξελίξεις, καθώς οι ίδιοι αποτελούν ιδιαίτερους και μείζονος σημασίας χώρους επικοινωνίας, μάθησης και έκφρασης. Ιδιαίτερα όμως, αποτελούν πεδίο αναφοράς ανάπτυξης για το κοινωνικό σύνολο.

Θεωρώντας ότι μια σημαντική διάσταση του ρόλου του τμήματος είναι να παρεμβαίνει επιστημονικά -και λόγω του ιδιαίτερου ακαδημαϊκού πεδίου του- αρχικά σε επίπεδο φοιτητικής κοινότητας αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο κοινωνικό, θεωρεί ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες συμβάλλει στον εμπλουτισμό κοινωνικών προβληματισμών αλλά και ενισχύει το ακαδημαϊκό έργο προς όφελος των φοιτητών.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Αν. Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος Μουσειολογίας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα