06/05/202014:24

Ιωάννα- Μαρία Σταθοπούλου: Σημαντικά τα προβλήματα και δικαιολογημένα αιτήματα επαγγελματιών καφέ και εστίασης

ΙΩΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Σημαντικά τα προβλήματα

και δικαιολογημένα αιτήματα

επαγγελματιών καφέ και εστίασης

ΣΥΓΚΕΚΡΙΝΕΝΑ ΕΦΙΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης και άλλες κατηγορίες υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι οι καφετέριες και άλλα συναφή καταστήματα είναι σημαντικά και δικαίως προβληματίζουν τους ιδιοκτήτες οι οποίοι ετοιμάζονται για την επανακκίνησή τους, ζητώντας ωστόσο τη στήριξη της Πολιτείας.

Μια στήριξη η οποία μπορεί να έρθει μέσα από συγκεκριμένα, εφικτά κυβερνητικά μέτρα, το πρόγραμμα των οποίων εξετάζεται στην βάση της ενίσχυσης των ίδιων των επαγγελματιών όπως και του τομέα απασχόλησης.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου με αφορμή τις κινητοποιήσεις των τελευταίων τονίζοντας παράλληλα ότι ήδη υπάρχουν ζητήματα ανοικτά προς επίλυση, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται για καταστήματα που δεν έχουν καθόλου ή διαθέτουν μικρό εξωτερικό χώρο, κάτι που κάνει περαιτέρω δύσκολη την ομαλή λειτουργία τους υπό τις συνθήκες των περιορισμών της πανδημίας.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Στο μεταξύ η κα Σταθοπούλου προσθέτει ότι θα ήταν χρήσιμο και εξαιρετικώς θετικό για τους επαγγελματίες να εξετασθούν από το οικονομικό επιτελείο δύο ακόμη παράμετροι που αφορούν στην μείωση του ΦΠΑ στα μικρότερα δημοτικά τέλη όπως και στην αύξηση τετραγωνικών μέτρων εκεί όπου υπάρχει δυνατότητα για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων.

Από τη στιγμή που υπάρχει ο περιορισμός των δύο μέτρων απόστασης και συγκεκριμένου αριθμού ατόμων για τα τραπεζοκαθίσματα ένα τέτοιο αίτημα υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες είναι εύλογο ανέφερε η Ηλεία πολιτευτής που συζητά διαρκώς με τους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων καταστημάτων. Συμπλήρωσε τέλος ότι ήδη αυτό το αίτημα έχει γίνει αποδεκτό και από τους Δήμους, αφού υπάρχει σύμφωνη απόφαση και της ΚΕΔΕ οι εκπρόσωποι της οποίας αναγνώρισαν άμεσα την ανάγκη των επιχειρηματιών για μεγαλύτερους χώρους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα