05/07/202421:32

Ιωάννινα: Προφυλακιστέοι ο υποδιευθυντής της φυλακής και δύο υπάλληλοι για εμπλοκή στο κύκλωμα που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης να διακινούσαν ναρκωτικά και ξέπλεναν χρήμα στις φυλακές– Αύριο η απολογία του αστυνομικού

Προφυλακίστηκαν ο υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων και οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και ξέπλενε χρήμα στις φυλακές.

Οι τρεις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μεταφέρθηκαν με την κλούβα των Μεταγωγών στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου θα παραμείνουν προσωρινά. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα και έχει επίσης συλληφθεί θα απολογηθεί αύριο, Σάββατο, αν το επιτρέψουν η γιατροί και η κατάσταση της υγείας του. Νωρίτερα, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το Δικαστικό Μέγαρο στο νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Είχε προηγηθεί η απολογία του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος βαρυποινίτη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και επέστρεψε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στη φυλακή. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο ιδιώτες, μια γυναίκα και ένας άνδρας, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα