28/07/202321:51

ΗΠΑ: Μυστήριο με την κοπέλα που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Μοντάνα 4 χρόνια μετά την εξαφάνισή της στην Αριζόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της εξαφάνισης της Αλίσια Ναβάρο, της οποία τα ίχνη χάθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ και εμφανίστηκε ξαφνικά πριν από λίγα 24ωρα.

Συγκεκριμένα η Αλίσια Ναβάρο εξαφανίστηκε το 2019 από το σπίτι της σε ένα προάστιο του Φοίνιξ στην Αριζόνα των ΗΠΑ όταν ήταν 14 ετών. Στην οικογένειά της είχε αφήσει ένα σημείωμα στην οικογένειά της στο οποίο και έγραφε «Θα επιστρέψω, το ορκίζομαι. Λυπάμαι».

Η μητέρα της ποτέ δεν σταμάτησε να ψάχνει για την κόρη της πιστεύοντας ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή της και θα γυρίσει. Μάλιστα η Τζέσικα Νούνεζ πλήρωσε μια διαφημιστική πινακίδα στο Μεξικό που έδειχνε τη φωτογραφία της κόρης της για ένα χρόνο. Αγόρασε 10 ακόμη διαφημίσεις στο Λας Βέγκας. Μίλησε σε εκδηλώσεις και έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση. Άφηνε και φυλλάδια σε διάφορα μέρη της πόλης.

Η αγωνία πήρε τέλος την Κυριακή όταν η κόρη της μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα μιας μικρής πόλης της Μοντάνα κοντά στα καναδικά σύνορα και αναγνωρίστηκε ως η αγνοούμενη έφηβη. Η αστυνομία δήλωσε ότι η Ναβάρο τους είπε ότι δεν είχε πάθει τίποτα, ότι δεν την κρατούσαν και ότι μπορούσε να έρχεται και να φεύγει όπως ήθελε. Δεν αντιμετωπίζει καμία ποινική κατηγορία, πρόσθεσαν.

Οι αρχές εξετάσουν τι συνβη στην Αλίσια Ναβάρο μετά την εξαφάνισή της και πώς κατέληξε στην Χάβρη της Μοντάνα, πάνω από 1.300 μίλια (2.090 χιλιόμετρα) από το σπίτι της.

Κατά τη διάρκεια των ετών, η Νούνεζ είχε εκφράσει ανησυχίες ότι η Ναβάρο, η οποία είχε διαγνωστεί με αυτισμό, μπορεί να είχε παρασυρθεί από κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο. Οι αρχές δεν έχουν προσδιορίσει πόσο καιρό η κοπέλα ήταν στη Χάβρη πριν κάνει την εμφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση της Ναβάρο, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής. Δεν αποκλείεται να διακατέχεται από το συνδρομο της Στοκχόλμης κάτι το οποίο και εξετάζεται, σύμφωνα με πρώην πράκτορα του FBI.

Η μητέρα της σε ένα συγκινητικό βίντεο ανέφερε: «Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα. Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα