14/06/202420:47

Ηράκλειο: Χάρισε ζωή με το θάνατό της – Επιχείρηση για την λήψη οργάνων 52χρονης

Με τα όργανά της πρόσφερε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μια 52χρονη από τη Σητεία. Η διαδικασία λήψης των οργάνων πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ιατρικές ομάδες από την Αθήνα και τη Ρώμη, για να παραλάβουν τους νεφρούς και το ήπαρ της άτυχης γυναίκας.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη έμφραγμα, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, η κατάστασή της επιβαρύνθηκε και έγινε μη αναστρέψιμη. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι ήταν κλινικά νεκρή. Αμέσως, η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Παρά την αύξηση του ποσοστού δωρεάς οργάνων στην Κρήτη ακόμη ο αριθμός των επεμβάσεων που γίνονται είναι αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο Ευρωπαϊκό ποσοστό με τις ανάγκες καθημερινά να αυξάνονται στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 53χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/06/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων. Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκού για την αφαίρεση των νεφρών, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης (Ιταλία) για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα