22/10/202322:05

Ισραηλινός στρατός: “Χτυπήσαμε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση, λυπούμαστε για το περιστατικό”- Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ – Ελαφρά τραυματίες οι Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ – Ελαφρά τραυματίες οι Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες

Ένα άρμα μάχης του Ισραηλινού στρατού έπληξε κατά λάθος «αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα» στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ, δήλωσε εκπρόσωπος.

«Το περιστατικό διερευνάται και οι λεπτομέρειες εξετάζονται. Οι IDF εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό» τόνισε ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στο Twitter:

Πριν από λίγο, ένα άρμα μάχης των IDF έριξε κατά λάθος και χτύπησε αιγυπτιακή θέση δίπλα στα σύνορα, στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ. Το περιστατικό διερευνάται. Οι IDF εκφράζουν τη λύπη τους σχετικά με το περιστατικό.

Από την πλευρά του, ο αιγυπτιακός στρατός έκανε λόγο για «ελαφρά τραυματίες» στις τάξεις του, χωρίς να δώσει τον αριθμό τους, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το «κατά λάθος» πλήγμα αιγυπτιακής θέσης.

Το Κερέμ Σαλόμ είναι σημείο διέλευσης για τα εμπορεύματα και βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας.

Βρίσκεται νότια του τερματικού σταθμού της Ράφας, μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μέσω του οποίου περνούν από χθες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό το παλαιστινιακό έδαφος. Η Γάζα τελεί υπό ισραηλινή πολιορκία, μετά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε ισραηλινό έδαφος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα