08/06/202410:34

Ισθμός: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ένα τμήμα της παραμένει κλειστό αφού είναι σε εξέλιξη εργασίες κατεδάφισης της αερογέφυρας που υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ μετά την ανατροπή βυτιοφόρου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αναλυτικότερα. από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.
Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ολυμπία Οδός και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Κόπηκε η χώρα στα δύο

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής η ανατροπή βυτιοφόρου κοντά στον Ισθμό στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς η χώρα ουσιαστικά κόπηκε στη μέση με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν ώρες αγωνίας και μεγάλης ταλαιπωρίας.

Το όχημα που ήταν γεμάτο βενζίνη ανετράπη μετά τις 22:00 στο 75ο χιλιόμετρο και πήρε αμέσως φωτιά, ενώ καταγράφηκαν και αλλεπάλληλες εκρήξεις. Σύμφωνα με το OPEN, αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την στατικότητα της γέφυρας από τις πολλές εστίες φωτιάς, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και της ανατροπής του βυτιοφόρου από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Συνεχείς εργασίες αποκατάστασης για το οδικό δίκτυο

Το βράδυ έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος μαζί με μηχανικούς του υπουργείου για να κάνουν έρευνα στατικότητας και θεώρησαν αναγκαίο να επισκευαστεί αμέσως το οδικό δίκτυο. Διαπιστώθηκε, ακόμα, ότι η ζημιά που προκλήθηκε στη γέφυρα από το θερμικό φορτίο είναι μεγάλη κι έτσι δόθηκε η εντολή να κατεδαφιστεί.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα