14/03/202423:29

Συνελήφθη ηθοποιός ως μέλος συμμορίας που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Την κλοπή 40 οχημάτων και δύο μοτοσικλετών εξιχνίασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, με την εξάρθρωση του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 18 οχήματα και πλήθος εξαρτημάτων. Το παράνομο οικονομικό όφελος του κυκλώματος ξεπερνάει τις 980.000 ευρώ.

Αναφορικά με το ρόλο κάθε μέλους στην οργάνωση, ο «εγκέφαλος» όντας αποκλειστικός ρυθμιστής, είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη υποδομή. Στο βίντεο φαίνεται και η στιγμή που μέλος της οργάνωσης εντόπισε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Σμύρνη το οποίο έκλεψαν.

Ο «εγκέφαλος» κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσής τους, ενώ ήταν ιδιοκτήτης φανοποιείου στα Άνω Λιόσια.

Παραλάμβανε τα αποσυναρμολογημένα εξαρτήματα των οχημάτων από δύο μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας παλιότερα είχε εργαστεί ως ηθοποιός, ενώ πλέον διατηρούσε συνεργείο που το λειτουργούσε ως διαλυτήριο των κλεμμένων οχημάτων και ο «εγκέφαλος» φρόντιζε για την περαιτέρω διάθεση των εξαρτημάτων ως ανταλλακτικών.

Επιπλέον, στο φανοποιείο του παραδίδονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν.

Ο αδερφός του «εγκέφαλου» ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης και ιδιοκτήτης εταιρείας στην Μεταμόρφωση, η οποία πλέον τελεί υπό εκκαθάριση. Είχε κομβικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης, καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Δύο μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα και αφαιρούσαν τα οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες τους. Δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές. Όταν ταξινομούσαν ένα όχημα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τις επόμενες ημέρες αναζητούσαν να αφαιρέσουν ακριβώς ίδιο όχημα (μάρκα – μοντέλο – χρώμα).

Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα