17/09/202312:22

Κ. Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης ήρθε για να μείνει- Κατάκτηση της Ελλάδας το 112 – Πολιτικός προϊστάμενος στην Πολιτική Προστασία

«Το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης έχει έρθει για να μείνει» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιεί στη 87η ΔΕΘ.

Εξηγώντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει καλόπιστος συμπολίτης που να αμφιβάλει πως η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Χτυπά όλες τις χώρες της Μεσογείου με εξαιρετικά ακραία φαινόμενα».

«Ήμασταν εξοικειωμένοι με τις πυρκαγιές, τώρα έχουμε και τις πλημμύρες» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε, πως το διακύβευμα τώρα είναι ότι πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να «θωρακίσουμε την Πολιτική Προστασία και να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα έχει έρθει για να μείνει».

Στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε και θα συνεχίσει να παίζει το 112 στις φυσικές καταστροφές, αναφέρθηκε από το βήμα της 87ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 2018 έχει καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως έτος της καταστροφής του Ματιού.

Έχει γίνει πρόοδος στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Μας έχει ασκηθεί κριτική ότι δίνουμε έμφαση σε εκκενώσεις, στο 112 και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αρκεί να δείτε τι συμβαίνει σε χώρες πιο προηγμένες και πιο εύρωστες από τη δική μας.

Στο Μάουι, δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς έχουν χαθεί. Εξαϋλώθηκε ακόμα και το DNA τους. Αυτό έγινε γιατί η πολιτεία της Χαβάης δεν κατάφερε να εκκενώσει.

Εμείς αυτό το κατακτήσαμε.

Δεν αναφέρομαι στη Λιβύη, δεν είναι η Ελλάδα συγκρίσιμη. Αλλά στη Γερμανία, δεν έχουν 112. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Γερμανία πνίγηκαν 170 άνθρωποι από βροχόπτωση που ήταν το 1/10 από αυτή που έπεσε στη Θεσσαλία.

Μία εκκένωση δεν είναι μόνο το 112, είναι συνεργασία Αστυνομίας, Στρατού, Λιμενικού.

Στην Πολιτική Προστασία επιθυμούμε πολιτικό προϊστάμενο, και από τη στιγμή που αυτός είναι επιλογή του πρωθυπουργού, κρίνεται και ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Στυλιανίδης δεν ήθελε να είναι στην κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους, συζητήσαμε οι δύο μας. Δεν είναι ένας άνθρωπος που εγώ δεν ήθελα να τοποθετήσω στην κυβέρνηση».

Πηγή: newsbomb.gr- cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα