07/06/202420:23

K. Μητσοτάκης από Σύνταγμα: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε χαιρετίζοντας κι ευχαριστώντας «από καρδιάς για την υποδοχή και την παρουσία». Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, ένα μήνυμα ευθύνης και νίκης, που πρέπει να ακουστεί ηχηρά την Κυριακή, όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε, είπε ο πρωθυπουργός.

Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη συγκυρία να μην επιτρέπει ούτε αδράνεια ούτε εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που μπορεί να αποδειχτούν πολιτικές αυτοχειρίες, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Οι ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές, γιατί θα κρίνουν ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται με τη ζωή στην Ελλάδα. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία, είπε. Άλλωστε, είμαστε η δύναμη που με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και εμείς είμαστε που την κρατήσαμε στην Ευρώπη, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης σε διάφορα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η απάντηση στην πανδημία Covid, και στάθηκε «στα 36 δις από το ταμείο ανάκαμψης που φέραμε στη χώρα», αναφέροντας πως το κράτος εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται διαρκώς.

Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας, έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους.

Ο πρωθυπουργός είπε, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, αναφερόμενους σε «εκείνους που βρέθηκαν στην Ευρώπη για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα», σε ορισμένους πολιτικούς που έφτασαν να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Τέτοια κόμματα και τέτοιους ευρωβουλευτές δεν χρειαζόμαστε, έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, είναι μια παράδοση που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με συνέπεια εδώ και μισό αιώνα, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Η ευρωπαϊκή μας ατζέντα είναι συγκεκριμένη: 11 μέτρα για ευέλικτη κοινή αγροτική πολιτική, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενιαία πολιτικό για το μεταναστευτικό με φύλαξη των συνόρων και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα με πρώτο βήμα τη θωράκιση του εναέριου χώρου ολόκληρης της ηπείρου.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ στηρίζει την οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια,ενώ τόνισε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία απέναντι στην αθέμιτη πρακτική πολυεθνικών που τροφοδοτεί την ακρίβεια. Από την αντιπολίτευση ακούμε σιωπή και μονότονη επανάληψη για ανατροπή, και αναρωτήθηκε «ανατροπή για ποιον;», αυτού που έχει δώσει για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και έχει ανακαινίσει νοσοκομεία, έχει φέρει ψηφιακό σχολείο. Για πρώτη φορά φέρνουμε δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο σε όλους, είπε και τόνισε ότι οι αντίπαλοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε όπως μπλε είναι το Σύνταγμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα