30/12/202416:01

Κ. Μητσοτάκης: «Αυτονόητη υποχρέωση μιας κοινωνίας η προστασία της παιδικής ψυχής»- Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Προστασίας των Ανηλίκων από τον Εθισμό στο Διαδίκτυο

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συζήτηση με τον Βασίλη Κουτσούμπα από την Προεδρία της Κυβέρνησης, Σύμβουλο Ψηφιακής Πολιτικής και Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και την μαθήτρια Λυκείου Λυδία Σαράντη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Προστασίας των Ανηλίκων από τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, που φιλοξενήθηκε στο Ωδείο Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που όλοι βλέπουμε μπροστά μας αλλά μέχρι τώρα αδυνατούσαμε να βρούμε αποτελεσματικές πολιτικές. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτοκόνητη υποχρέωση μιας κοινωνίας και εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα ήταν αποτελεσματική μια καθολική απαγόρευση των social media.

«Το πρόβλημα νομίζω είναι πολύ σαφές και έχει να κάνει και υπερβολική εξάρτηση, του εθισμού των παιδιών και εφήβων από το διαδίκτυο, από συγκεκριμένες εφαρμογές οι οποίες κατά κανόνα τα παιδιά μας τις βλέπουν το τηλέφωνο. Είναι η εικόνα παιδιών κολλημένων σε ένα κινητό, ολίγον ως ζόμπι, τα οποία χάνουν την επαφή με τους κόσμο, ανακαλύπτουμε στην πορεία ότι πολλά από τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν έντονα ψυχολογικά προβλήματα, διαφορετικά για τα κορίτσια, διαφορετικά για τα αγόρια. Κατάθλιψη, απομόνωση, διάσπαση προσοχής το πιο συνηθισμένο βίωμα το οποίο μας μεταφέρουνε οι εκπαιδευτικοί μας. Καταλαβαίνουμε ότι εδώ κάτι συμβαίνει, το οποίο σαφώς είναι προβληματικό και το οποίο έχει να κάνει με την σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ποιες λοιπόν μπορούν να είναι οι παρεμβάσεις; Και μπορεί η καθολική απαγόρευση των social media να είναι μία λύση, αμφιβάλω ότι κάτι τέτοιο θα ήτανε αποτελεσματικό και για αυτό και η στρατηγική που επεξεργαζόμεναστε είναι πολύ πιο προσαρμοσμένη στην ίδια τι πραγματικότητα της χρήσης των μέσων επικοινωνικής από τα παιδιά και από τους εφήβους και ξεκινάει από την βασική παραδοχείο ότι πρέπει τότε και πάνω από όλα να συζητήσουμε για πρόβλημα. Ποιοι να συζητήσουμε; Εμείς με τα παιδιά μας, άρα οι γονείς οι οποίοι έχουνε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης να θέσουν τα απαραίτητα όρια στα παιδιά τους».

ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα