05/07/202014:42

Δυτ. Ελλάδα: Και τέταρτος ασθενής- κρούσμα κορωνοιού νοσηλεύεται στο ΠΝΠΠ στο Ρίο – Αρνητικά μέχρι στιγμής όλα τα τεστ κορωνοϊού από το λιμάνι της Πάτρας

Αρνητικά είναι μέχρι στιγμής τα δείγματα που έχουν ληφθεί και αναλυθεί από επισκέπτες που καταπλέουν στο λιμάνι της Πάτρας και οι οποίοι επιλέγονται με βάση τον σχετικό αλγόριθμο. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τα 75 δείγματα που ελήφθησαν και αναλύθηκαν είναι όλα αρνητικά και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ που διενεργήθηκαν το Σάββατο. Αρνητικά είναι, αναφέρει και τα τεστ που έχουν διενεργηθεί και αναλυθεί ως σήμερα και σε αφιχθέντες στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, που είναι νοσοκομείο αναφοράς. Πρόκειται για 4 άνδρες. Ο ένας, 72 ετών, από τη Ζάκυνθο είναι διασωληνωμένος ενώ ένας 68χρονος, κάτοικος Πατρών, νοσηλεύεται στον αρνητικό θάλαμο.

“Είναι ευχάριστο ότι όλα τα δείγματα μέχρι στιγμής έχουν βγει αρνητικά ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που είναι νοσοκομείο αναφοράς βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Ωστοσο θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι απαραίτητο να μην χαλαρώνουμε και να τηρούμε όλοι τα μέτρα των ειδικών για αποστάσεις ασφαλείας, μη συγχρωτισμό, ατομική υγιεινή κλπ. Κάποιες φορές διαπιστώνω ότι δεν τα τηρούμε και είναι κατανοητή  η κόπωση του κόσμου αλλά χρειάζεται όλοι να τηρούμε τα μέτρα”, επισημαίνει ο Διοικητής.

Την ίδια ώρα εισροή τουριστών στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα γίνεται μέσω και του αεροδρομίου του Αράξου. Και εκεί γίνονται δειγματοληπτικά τεστ τα οποία ωστόσο θα αναλύονται στην Αθήνα και όχι στα εργαστήρια αναφοράς στην Πάτρα, όπως αυτά που λαμβάνονται στον λιμένα Πατρών.

thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα