08/09/202321:32

Κακοκαιρία Daniel-Καρδίτσα: Ο ήρωας 80χρονος ψαράς που έσωσε 15 άτομα με τη βάρκα του

«Άκουσα κάποιους να φωνάζουν ”πνιγόμαστε”»

Συγκλονίζει ο κ. Τασσιόπουλος, 80χρονος ψαράς και εθελοντής διασώστης, ο οποίος με τη βάρκα του απεγκλώβισε κόσμο στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, σώζοντάς τους από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Η μαρτυρία του, είναι πραγματικά αποκαλυπτική της δοκιμασίας την οποία υφίσταται η περιοχή, με τις εικόνες που περιγράφει να είναι πραγματικά απίστευτες.

«Ήρθε ο πρόεδρος, πήρε δύο παιδιά που ήταν στο σπίτι. Εγώ ζω στο ψηλότερο μέρος του χωριού. Ο πρόεδρος είπε να φύγουμε γρήγορα. Τα παιδιά και τα εγγόνια μου φώναζαν να πάω μαζί τους, λέω ”φύγετε εσείς, έχω τη βάρκα”. Μόλις φύγαν τα παιδιά μπήκα μέσα, αλλά δεν πρόλαβα ούτε τηλέφωνο, ούτε τίποτα, τα έχασα όλα εκεί. Πάω να πάρω τη βάρκα και το νερό είχε φτάσει μέχρι το γόνατο. Επειδή έβρεχε πολύ, είχα ένα υπόστεγο μεγάλο και ήμουν από κάτω. Περίμενα μέχρι τις 6:00 το πρωί, να ξημερώσει. Βγήκα και έκανα μια βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν ”πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα, και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μια άλλη οικογένεια την έβγαλα από τα κεραμίδια, έσκαψα με τα χέρια μου, τέσσερις σειρές κεραμίδια. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο, γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο», είπε.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «δεν ήρθε κανένας δύο μέρες, είμαστε χωρίς νερό. Μάς έφεραν τώρα εδώ με το ελικόπτερο».

«Έχω ζήσει άλλες τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί»
Ο κ. Τασσιόπουλος σημείωσε ακόμα ότι, ως παλιός βαρκάρης, έχει χρειαστεί και στο παρελθόν να συνδράμει με τη βάρκα του σε πλημμύρες στην πόλη.

«Οι συνθήκες ήταν τραγικές, αλλά επειδή εγώ είμαι παλιός, έχω ζήσει άλλες τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό και δεν φοβάμαι. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί», είπε.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα