27/09/202322:05

Κακοκαιρία Elias: Προληπτική εκκένωση χωριών της Λάρισας- Συνεχίζεται η επέλαση των έντονων καιρικών φαινομένων – Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Λάρισας

Προληπτικά εκκενώνονται λόγω της κακοκαιρίας Elias οι περιοχές Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρια, όπως και ο οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας.

Δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους της Λάρισας, που δοκιμάζονται ξανά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Πριν τις 16.30 εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση του χωριού Σωτήριο στους κατοίκους της περιοχής λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

«Δεν δουλεύουν οι αντλίες αποστράγγισης λόγω της διακοπής ρεύματος» λέει ο πρόεδρος του χωριού

Μετά το δεύτερο «112» που ήχησε με διαφορά λίγων ωρών στα κινητά των κατοίκων στο Σωτήριο Λάρισας, οι καμπάνες του χωριού ξεκίνησαν να χτυπούν προειδοποιώντας και τους τελευταίους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο Βασίλης Ντελόπουλος, πρόεδρος του χωριού Σωτήριο, εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος οι αντλίες αποστράγγισης του νερού δεν δουλεύουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για έντονα πλημμυρικά προβλήματα τις επόμενες ώρες: «Έχω δώσει εντολή να εκκενωθεί το χωριό. Εδώ και λίγη ώρα χτυπούν οι καμπάνες ώστε ο κόσμος να ξεκινήσει να απομακρύνεται γιατί φοβόμαστε για πλημμυρικά φαινόμενα. Εξαιτίας της βροχής έχει ανέβει η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια ξανά. Έχουμε απομείνει λίγοι πλέον, αλλά κι αυτοί θα φύγουμε. Δεν θα είναι τόσο δύσκολα όπως στην περίπτωση του “Daniel” όμως πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε ρεύμα κι έτσι δεν δουλεύουν οι αντλίες ώστε να αποστραγγίσουν τα νερά γι΄ αυτό και φοβόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 13.30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους των περιοχών Αρμένι και Σωτήριο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα