29/06/202410:40

Καλαμάτα: Είχαν μετατρέψει σωματείο σε χαρτοπαικτική λέσχη – Συλλήψεις 11 ατόμων

Έντεκα άτομα να παίζουν παράνομα τυχερά παιχνίδια σε χώρο στην Καλαμάτα, όπου εδρεύει Σωματείο Τεχνικών, Πνευματικών Παιγνίων και Αγωνιστικού Πόκερ, συνελήφθησαν σε νυχτερινή έφοδο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας την Τετάρτη.
Κάνοντας έφοδο στο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν δέκα άτομα να παίζουν πόκερ κι ένα άτομο να κάνει τον γκρουπιέρη, ενώ κατασχέθηκαν μάρκες και χρήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ για τον 38χρονο πρόεδρο του Σωματείου και τον 41χρονο που έκανε τον γκρουπιέρη οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι σε βαθμό κακουργήματος. Χθες δε, οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Κλειδωμένες πόρτες και κάμερες

Ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και την αξιοποίηση στοιχείων, οργάνωσαν επιχείρηση σε σωματείο που εδρεύει στην Καλαμάτα.

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν χώρο στον οποίον σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι διεξαγόταν με μάρκες και τραπουλόχαρτα παράνομο τυχερό παίγνιο και συγκεκριμένα πόκερ.

Εντυπωσιακά είναι τα μέτρα που περιγράφει η Αστυνομία ότι διέθετε ο χώρος, για να μην μπορεί να μπαίνει κάποιος όποτε θέλει και χωρίς έλεγχο.

Η είσοδος στο χώρο που στεγάζεται το σωματείο γινόταν μέσω κεντρικής πόρτας και ακολούθως υπήρχε ένας προθάλαμος που κατέληγε σε άλλη πόρτα. Αυτή η πόρτα ήταν ασφαλισμένη με ηλεκτρονικό κωδικό, προκειμένου να δυσχεραίνεται ενδεχόμενος έλεγχος από τις διωκτικές Αρχές και να μην μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. Παράλληλα, στο χώρο υπήρχαν, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, κάμερες καταγραφής για να υπάρχει διαρκής επιτήρηση για πιθανό έλεγχο των αστυνομικών Αρχών.

Έπαιζαν πόκερ

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του σωματείου, διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος πρόεδρος είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιγνίου πόκερ, όπου ένας 41χρονος Αλβανός είχε αναλάβει το ρόλο του ντίλερ – γκρουπιέρη και στο τραπέζι κάθονταν εννέα παίκτες, ηλικίας 48, 38, 28, 40, 36, 53, 63, 42 και 44 ετών.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστικών μαρκών, τράπουλα και 220 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια και για το – κατά περίπτωση – αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πηγή: Τharrosnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα