11/02/202316:24

«Καλάθι της Σαρακοστής»: Τι θα περιλαμβάνει – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις όπως ανέφερε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι στο «καλάθι της Σαρακοστής» θα περιλαμβάνονται 4-5 προϊόντα.

«Θα περιέχει τα λαδερά, ταραμοσαλάτα, χαλβά, αυτά τα οποία αγοράζουμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Πέτυχε κατά τη διάρκεια των εορτών. Το κάνουμε τώρα για τη Σαρακοστή. Θα κρατήσει τις τιμές σταθερές. Σας λέω, δείτε τις τιμές στο καλάθι, τρεισήμισι μήνες περίπου έχουν μείνει σταθερές. Ας αγοράζουμε από εκεί. Ας αγοράζουμε από το καλάθι που ούτως ή άλλως κρατάει σταθερές τιμές και μπορεί μία τετραμελής οικογένεια να έχει ένα όφελος 80 ευρώ τον μήνα συν 52 ευρώ που θα πάρει το 85% του πληθυσμού. Επομένως έχουμε περίπου 132 ευρώ. Αυτό είναι ένα ανάχωμα. Δεν καλύπτει όλο το κύμα ακρίβειας».

Ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι έως τις 20 Φεβρουαρίου έρχεται το market pass με τα πρώτα χρήματα να δίνονται τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα