21/10/202311:42

Καλάβρυτα: Θαμμένη κάτω από τόνους λάσπης και φετρών υλικών η γραμμή του Οδοντωτού

Τόνοι λάσπης και φερτά υλικά έχουν σκεπάσει την γραμμή

Μεγάλο το πρόβλημα σημειώθηκε στην γραμμή του Οδοντωτού που για ακόμα μια φορά ακινητοποιείται από τα φερτά υλικά που έχουν πέσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα πρώτα 4 χιλιόμετρα της γραμμής, με τόνους λάσπης και φερτών υλικών να έχουν σκεπάσει την γραμμή, απόρροια των πυρκαγιών του καλοκαιριού και στη συνέχεια των βροχοπτώσεων, μάλιστα στο 2ο και 4ο χιλιόμετρο έχουν σκεπαστεί και δύο γέφυρες της γραμμής.

Kαθαρίζονται οι γραμμές με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαβρύτων, ωστόσο τα κυβικά λάσπης που πρέπει να απομακρυνθούν είναι πολλά και όλα δείχνουν οτι θα χρειαστούν πολλές μέρες εργασιών.

Τα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα επισκέφθηκε ο Επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Φλωράτος συνοδευόμενος από Γεωλόγο του Πανεπιστημίου Πάτρας και τεχνικούς – μηχανικούς της Περιφέρειας όπου και διαπίστωσαν το μέγεθος τους προβλήματος.

Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων.

Η Περιφέρεια θα εκπονήσει κατεπείγουσα μελέτη για έργα προστασίας της γραμμής όπου θα συμπεριληφθούν τα γειτονικά πρανή, αλλά και τα φρεάτια απορροής των ομβρίων υδάτων για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: kalavrytanews.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα