27/12/202314:12

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του, μετά την απολογία του στον Ανακριτή

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του αλλεπάλληλες μαχαιριές το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (22/12) στα Καλύβια.
Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ο ανήλικος υποστήριξε ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε συστηματικά τονίζοντας:

«Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου».
Ο ανήλικος αναφέρθηκε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ μέσα στη δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν συγγενείς του 16χρονου-μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του- ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του 16χρονου, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα