28/12/202323:16

Κάρπαθος: Νεκρός 65χρονος σε αεροδιακομιδή

Ένα τεχνικό πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Καρπάθου ήταν η αιτία να καθυστερήσει η μεταφορά ενός 65χρονου που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του εν πτήσει, πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

Το πρόβλημα προέκυψε στα φώτα του αεροδρομίου της Καρπάθου, που δεν άναβαν λόγω τεχνικού προβλήματος, πρόβλημα που αποκαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα.

Ο 65χρονος, που ζούσε στις ΗΠΑ, συνταξιοδοτήθηκε και επαναπατρίστηκε στην Κάρπαθο, αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πέρασε έμφραγμα κι έκριναν απαραίτητη την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Γύρω στις 3 το απόγευμα ασθενοφόρο μετέφερε το ασθενή στο αεροδρόμιο Καρπάθου και παράλληλα, ενημερώθηκε αεροπλάνο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ρόδου. Μετά από περίπου ένα δίωρο και δίχως να το ειδοποιήσει κανείς, το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου, έχοντας μάλιστα ο ασθενής καταναλώσει τη μια φιάλη οξυγόνου και χρησιμοποιώντας μια δεύτερη. Παράλληλα, έγινε γνωστό το τεχνικό πρόβλημα με τα φώτα στο αεροδρόμιο Καρπάθου.

Μετά τις 10.30 μ.μ το τεχνικό πρόβλημα λύνεται και ξεκινά η δεύτερη προσπάθεια του 65χρονου να μεταφερθεί στη Ρόδο. Φεύγει από το Νοσοκομείο Καρπάθου και καταφέρνει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, όμως, πριν το αεροπλάνο φθάσει στη Ρόδο-μετά τις 11.30μ.μ- ο ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια του και ολόκληρη την Κάρπαθο αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Η οικογένεια του εκλιπόντος είναι αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του 65χρονου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα