24/06/201916:21

Καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου ο βουλευτής Ηλείας και πρ. υπουργός Κώστας Τζαβάρας στην πλατεία Κρεστένων (photos)

Καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου ο βουλευτής Ηλείας και πρ. υπουργός Κώστας Τζαβάρας στην πλατεία Κρεστένων

«Η νέα κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη πρέπει

να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών»

«Είτε είμαι είτε δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, δεσμεύομαι για τις φυλακές Ανδρίτσαινας που ξεκίνησε ο αείμνηστος Αθ. Κανελλόπουλος» ανέφερε ο υποψ. βουλευτής

Το μείζον θέμα της ασφάλειας,  το οποίο τόσο στην ύπαιθρο όσο και στα αστικά κέντρα  τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει όλο και πιο έντονο, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του βουλευτή Ηλείας και πρ. υπουργού Κώστα Τζαβάρα στην κεντρική πλατεία των Κρεστένων,  που είχε κατακλυστεί  από εκατοντάδες πολίτες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Κρέστενα, στη διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας χειροκροτήθηκε θερμά από πλήθος κόσμου, από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονος φόβος και μεγάλη  ανασφάλεια που τον κόσμο τον έχει κάνει στην καθημερινότητά του να είναι δυστυχισμένος, εκτός από τα κακά που έχει επιφέρει η  οικονομική κρίση.

«Πρέπει λοιπόν σε άμεση και επείγουσα προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασχοληθεί με την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα με την καταπολέμηση των αναρχικών εκδηλώσεων  και της εγκληματικότητας των συλλογικοτήτων, όσο και στην ύπαιθρο με την δημιουργία ενισχυμένων αστυνομικών τμημάτων σε δύναμη, που να μπορούν να επιτηρούν την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών» επεσήμανε ο πρ. υπουργός.

Ταυτόχρονα  ο κ. Τζαβάρας έθεσε το θέμα των φυλακών Ανδριτσαίνης  λέγοντας χαρακτηριστικά  πως «είτε γίνω είτε όχι υπουργός Δικαιοσύνης, θα αγωνιστώ για να ολοκληρωθεί το έργο που είχε θεμελιώσει και είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος Αθαν. Κανελλόπουλος».

Ακόμα τόνισε ότι το έργο το επιβάλλουν και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, με την ατιμωρησία  και την αθρόα απελευθέρωση καταδίκων και βαρυποινιτών με το νόμο Παρασκευόπουλου, αφού  πλέον λόγω της στενότητας που υπάρχει στα σωφρονιστικά ιδρύματα, το κράτος έχει ανάγκη από εκσυγχρονισμό των δομών σωφρονισμού που υπάρχουν.

Στην χωροταξική κατανομή

«Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει όσες φυλακές έχουν ξεκινήσει να ολοκληρωθούν,  περιλαμβάνοντας  σύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε εκεί με ασφάλεια και με επιτήρηση να μπορούν να εκτίουν την ποινή τους οι κατάδικοι, προκειμένου να επανενταχτούν στην κοινωνία αφού σωφρονιστούν και όχι να απελευθερώνονται χωρίς την ολοκλήρωση του σωφρονισμού τους» υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας, συμπληρώνοντας πως  είναι εφικτό να γίνουν οι φυλακές γιατί έχει ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την χωροταξική κατανομή  των σωφρονιστικών καταστημάτων σε εθνική κλίμακα, όπου στο σχέδιο περιλαμβάνονται και οι φυλακές Ανδρίτσαινας.

Επίσης ο υπ. Βουλευτής αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο-Κ.Υ.  Κρεστένων,  το οποίο όπως τόνισε δεν πρέπει να απαξιωθεί και να αχρηστευτεί ως υποδομή παροχής υπηρεσιών υγείας, αρκεί να ενταχτεί σε έναν καταμερισμό εργασίας σε επίπεδο νομού, ώστε οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων   να προσφεύγουν σε αυτό, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν  στην καθημερινότητά τους, καθώς   και σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου δεν χρειάζεται τριτοβάθμια περίθαλψη.

Εξάλλου σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει αγώνας για την παραποτάμια οδό που όλο μένει στα χαρτιά , προκειμένου να διευκολυνθεί  η πρόσβαση των τουριστών που ακούνε για τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, δηλ. το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, αλλά σήμερα  δεν έχουν  τη δυνατότητα να πάνε γρήγορα  και με ασφάλεια στο μνημείο.

Συγχρόνως αναφέρθηκε και στην αντικατάσταση του φθαρμένου στεγάστρου του Επικούριου, που είχε δημοπρατήσει ως τελευταίο του έργο σαν υπουργός Πολιτισμού, το οποίο δυστυχώς όπως είπε οι υπουργοί Πολιτισμού στην περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από το ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν να περάσουν οι προθεσμίες με αποτέλεσμα το έργο να απενταχτεί.

Τέλος ο βουλευτής Ηλείας μίλησε και για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, επαναλαμβάνοντας  τη δέσμευση για την ίδρυση  ταμείου αποζημίωσης για την κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και για τα φράγματα και τα αρδευτικά δίκτυα που θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν  με μελέτη η οποία έχει ολοκληρωθεί.

—————————————————————————————————————————
Ο κ. Κώστας Τζαβάρας τη Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 20.30 θα μιλήσει στα Λεχαινά
στο CAFE PALLAS, όπου θα έχει και την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.
—————————————————————————————————————————

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα