11/03/202420:05

Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη – Αθωώθηκε ο γιατρός

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 67χρονο λυράρη που κατηγορείται ότι υπό καθεστώς απειλών και βίας εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα αγοράκι.

Εκκρεμεί η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες

Ο 67χρονος λυράρης, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δικάστηκε για τις αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος καθώς η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 67χρονου, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μία δικαίωση για τον γιατρό που ενεπλάκη στην απίστευτη περιπέτεια , σύμφωνα με το cretalive.gr, χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μία πρόφαση και έφυγε αμέσως, όπως είχε γίνει γνωστό τότε.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος

Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες:

της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,
της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών,
διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, -χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση,
παράνομη οπλοκατοχή.
Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

Πολιτική αγωγή: «Έλαμψε η αλήθεια»

Οι συνήγοροι της υποστήριξης της κατηγορίας, κα Έφη Σωμαρά και κ. Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσαν μετά την απόφαση: «έλαμψε η αλήθεια κι αποδείχθηκε πλήρως η ειλικρίνεια, η γνησιότητα κι η αξιοπιστία όσων έχει καταθέσει το ανήλικο θύμα. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας από την δικαστική απόφαση και την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου». Σημείωσαν ακόμα ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη «και αυτό είναι ενδεικτικό της επικινδυνότητας του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα