Καταδύσεις: Η απόκτηση εμπειριών, στόχος των Μόλβαλη και Τσιρίκου στη Γκουανγκζού
12/07/201904:32

Καταδύσεις: Η απόκτηση εμπειριών, στόχος των Μόλβαλη και Τσιρίκου στη Γκουανγκζού

[ad_1]

Οι ελληνικές καταδύσεις επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά την απουσία τους από τη διοργάνωση του 2017 στη Βουδαπέστη, με τους νεαρούς Νίκο Μόλβαλη και Θάνο Τσιρίκο να βρίσκονται ήδη στη Γκουανγκζού, όπου θα αγωνιστούν στα 10μ. και -ως ζευγάρι- στις συγχρονισμένες καταδύσεις από πλατφόρμα.

Η απειρία των δύο αθλητών δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδων για κάποια διάκριση, που όμως δεν είναι και το βασικό ζητούμενο, όπως εξηγεί ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Θεωρώ ότι αυτό το Παγκόσμιο θα είναι το καλύτερο των τελευταίων δέκα χρόνων. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στις καταδύσεις από τον Νίκο Μόλβαλη και τον Αθανάσιο Τσιρίκο, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και εύχομαι να τα πάνε όσο καλύτερα μπορούν. Στόχος μας είναι μία αξιοπρεπής παρουσία στα δύο αγωνίσματα, που θα τους γεμίσουν με τις απαιτούμενες εμπειρίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των δύο αθλητών. Ο 19χρονος Νίκος Μόλβαλης τόνισε: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, ευελπιστώ να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις, αλλά και να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στα δύο αγωνίσματα. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλό επίπεδο και αποτελεί σημαντικό αγώνα, ο οποίος θα με γεμίσει με εμπειρίες, βοηθώντας το στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020».

Από την πλευρά του, ο 17χρονος Θάνος Τσιρίκος δήλωσε: «Είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός, στον οποίο συμμετέχω για πρώτη φορά στην κατηγορία των Ανδρών και προσδοκώ σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, με στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα