13/10/202321:52

Καταγγελία βοσκού στις Αρχές στη Λάρισα: Καταγγέλει ότι τον κρατούσαν όμηρο σε μαντρί για 9 μήνες, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν επειδή ήθελε να φύγει…

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έφτασε στα χέρια των Αρχών, στη Λάρισα, από έναν 62χρονο ο οποίος υποστήριξε ότι τον κρατούσαν όμηρο σε μαντρί για 9 μήνες, τον απειλούσαν και τον χτυπούσαν. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο κτηνοτρόφων για ομηρία ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 62χρονος κατήγγειλε στην Πρεσβεία της Ρουμανίας ότι οι δύο κτηνοτρόφοι τον κρατάνε όμηρο στο ποιμνιστάσιό τους σχεδόν 9 μήνες και του έχουν παρακρατήσει την ταυτότητά του, δεν του έχουν δώσει τα δεδουλευμένα και τον χτυπούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο συμφώνησε με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί ως βοσκός. Μετά από 2 – 3 ημέρες, δήλωσε ότι θέλει να φύγει από τη Λάρισα.

Τότε ο 44χρονος -σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛΑΣ- παρουσία του 42χρονου κτηνοτρόφου τον γρονθοκόπησε, στο πρόσωπο και στο στήθος, ενώ του αφαίρεσε την ταυτότητα. Ο 62χρονος κατήγγειλε, επίσης, ότι ποτέ δεν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, παρότι τους το ζητούσε, όπως επίσης ότι τον απειλούσαν συνεχώς, προκειμένου να παραμείνει στη Λάρισα και να συνεχίζει να εργάζεται για αυτούς.

Μάλιστα, μετά το Πάσχα, υποστηρίζει ότι ότι χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ξανά πως θέλει να φύγει για να πέσει «εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού» από τον 44χρονο.

Ο 62χρονος επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε στην Πρεσβεία της χώρας του, ενώ φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρούσε από το ποιμνιοστάσιο, έχοντας φοβηθεί μετά την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί και γιατί του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του. Σημειώνεται πως από την έρευνα των αστυνομικών, το πορτοφόλι του 62χρονου βρέθηκε στο αυτοκίνητο των δύο κτηνοτρόφων. Κατήγγειλε, τέλος, ότι οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800 ευρώ, ποσό από το οποίο του έχουν αποδώσει μόνο 300 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται να ενημερωθεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα