19/01/202420:28

Κατάληψη τάνκερ στο Ιράν: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 19χρονος κι είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους- «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά ήμουν ψύχραιμος» – Τα πρώτα λόγια του 19χρονου ναυτικού

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 19χρονος κι είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους – Τι δήλωσε για τους Ιρανούς που προχώρησαν στην κατάληψη
Στην Ελλάδα και κοντά στους δικούς του ανθρώπους βρίσκεται πλέον ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας δόκιμος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε νωρίτερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο νεαρός ναυτικός και ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου».

Επιπλέον ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» είπε ο Έλληνας ναυτικός, αλλά συμπλήρωσε πως «οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά».

Όπως σημείωσε «ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ναυτικός «έτρεξαν όλοι από εδώ και ο υπουργός Εξωτερικών και η υφυπουργός ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον καπετάνιο του άλλου πλοίου και να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά και εγώ και το υπόλοιπο πλήρωμα».

Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.

Πηγή: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα