26/03/202417:27

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Νίκο Ανδρουλάκη- Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Νίκο Ανδρουλάκη, με καθυστέρηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Μια κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε χρόνος για να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο, ενσωματώνοντας όλες τις παρατηρήσεις των κομμάτων.

Η συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Την πρόταση που συνυπογράφουν 85 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, κατέθεσε ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για να αποδεχθεί την έναρξη της τριήμερης συζήτησης σήμερα κιόλας.

«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπογεγραμμένη από ΚΟ ΠΑΣΟΚ, Σύριζα Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή, θα έρθει εδώ και θα απολογηθεί» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ερωτήματα σχετικά με αλλαγές στο ηχητικό υλικό. Η παρέα του Μαξίμου οργάνωσε τις υποκλοπές, πήρε τα προσωπικά δεδομένων χιλιάδων ανθρώπων, δήλωσε.

«Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κραυγή της Δικαιοσύνης για λογοδοσία, ήρθε ο ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του.

Πρέπει να μπει ένας φραγμός στην αλαζονεία σας, στην ασυδοσία σας στη θεσμική παρακμή… ανέφερε ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας το λόγο της κυβέρνησης.

«Να αποτρέψουμε το έγκλημα στα Τέμπη να είναι ένα διαρκές έγκλημα της ΝΔ» δήλωσε.

«Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε τις καρέκλες σας, ο καθεστωτισμός σας ξεπέρασε κάθε όριο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας περιλαμβάνονται η τραγωδία των Τεμπών, οι υποκλοπές, η διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αναφορά στα e-mails Ασημακοπούλου, η ακρίβεια και αισχροκέρδεια, καθώς και η εγκατάλειψη πυλώνων κοινωνικού κράτους, δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

Το κείμενο, στο οποίο πάντως έκαναν προσθήκες και τα άλλα κόμματα που υπογράφουν, επικεντρώνεται στην υπόθεση των Τεμπών, μιλώντας ευθέως για συγκάλυψη.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εξεταστική επιτροπή και πώς απέκλεισε η πλειοψηφία της ΝΔ σημαντικούς μάρτυρες, ενώ επισημαίνεται και η παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως για το σκάνδαλο με τη σύμβαση 717.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εισαγγελέα.

Γίνεται ακόμα λόγος για παρακμή και πρωτοφανή απαξίωση του κράτους δικαίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα