16/03/202312:38

Δήμος Ηλιδας: Καθαρισμοί και καλλωπισμός από την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου στην Αμαλιάδα και Τοπικές Κοινότητες εν όψει και του Πάσχα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Αλλάζουν εικόνα εν όψει Πάσχα!

-Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις από την είσοδο πόλης

«Επιχείρηση καθαριότητας και καλλωπισμού» από την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ήλιδας, με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων εν όψει και των εορτών του Πάσχα.
Το τελευταίο διάστημα καταρτίστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από την αρμόδια υπηρεσία και σε καθημερινή βάση πλέον, καιρού επιτρέποντος, τα συνεργεία καθαρισμού θα προχωρούν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφήνει πίσω του ο χειμώνας, αλλά και αισθητικών παρεμβάσεων ώστε να βελτιωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις
Η αρχή έγινε από την είσοδο πόλης Αμαλιάδας, όπου έχει επιχειρήσει τις τελευταίες ημέρες οργανωμένο συνεργείο προχωρώντας σε καθαρισμούς και κοπές και απομάκρυνση ξηρών χόρτων, προετοιμάζοντας τη νησίδα και τα πέριξ σημεία και για τις νέες φυτεύσεις φυτών.
Παράλληλα, συνεργεία εργάζονται τις τελευταίες ημέρες και σε Τοπικές Κοινότητες της δημοτικής ενότητας Πηνείας και έπονται οι Τοπικές Κοινότητες της δημοτικής ενότητας Αμαλιάδας.


«Κάνουμε μία μεγάλη, οργανωμένη προσπάθεια για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, αλλάζοντας την εικόνα της Αμαλιάδας και των Τοπικών μας Κοινοτήτων.

Όλα τα συνεργεία, όλοι οι εργαζόμενοι που έχουμε στην διάθεσή μας στα τμήματα καθαριότητας και πρασίνου βρίσκονται επί ποδός, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και σε ότι αφορά την καθαριότητα αλλά και στην απομάκρυνση ξηρών χόρτων και στη φύτευση νέων φυτών» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος επεσήμανε ότι ουσιαστική είναι η συμβολή του κάθε πολίτη ξεχωριστά: «Ευχαριστώ τους εργαζόμενους για την συνεργασία και την προσπάθεια που κάνουν, πρέπει όμως να επισημάνω ότι για να έχουμε έναν καθαρό, ευπρεπισμένο δήμο, πρέπει και ο κάθε πολίτης να συμβάλλει από την πλευρά του σε αυτό. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει στο να διατηρούμε τον δήμο μας καθαρό και όλοι μαζί να φροντίσουμε τις ημέρες του Πάσχα η Αμαλιάδα και τα χωριά μας να έχουν την εικόνα που τους αξίζει. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση απομάκρυνσης κομμένων χόρτων, κλαδιών, μεγάλων αντικειμένων, οι πολίτες να μην τα εναποθέτουν ανεξέλεγκτα σε πεζοδρόμια και δρόμους αλλά να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 26220-22554».
Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα