03/09/202218:29

Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους 9 κωπηλάτες που παρασύρθηκαν στη θάλασσα – Σώοι οι 8 φίλοι του ΦΩΤΟ

Οι γιατροί στην Κεφαλονιά προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο κωπηλάτη που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στα βράχια παραλίας που χτύπησε με τη σανίδα του. Οι προσπάθειές τους, δεν απέδωσαν και ο άτυχος Ρουμάνος υπέκυψε στα τραύματά του. Με την τραγική είδηση να σκορπάει θλίψη στην παρέα του. Στους 8 φίλους του, που είχαν νοικιάσει με εκείνον σανίδες sup για να εξερευνήσουν την περιοχή.

Ο άτυχος κωπηλάτης ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από εισρόφηση νερού, καθώς είχε φάει πολύ. Οι υπόλοιποι 8, επίσης Ρουμάνοι, που το μεσημέρι έζησαν στιγμές αγωνίας, είναι καλά στην υγείας τους και ήδη έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι νεαροί Ρουμάνοι -άνδρες και γυναίκες- ξεκίνησαν να κάνουν όρθιες κωπηλατικές σανίδες (sup) από την Πεσάδα. Ωστόσο ο καιρός και τα ρεύματα, παρέσυραν κάποιους από αυτούς αρκετά μακριά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι περισυνελέγησαν από το Τραπεζάκι μέχρι και το Λουρδά, αρκετά μίλια (7-8), από την Πεσάδα που είχαν ξεκινήσει.

Στις εικόνες παρακάτω βλέπουμε την παραλία που βρέθηκαν σώοι οι πέντε από τους εννέα κωπηλάτες, οι οποίοι αγνοούνταν για λίγη ώρα το μεσημέρι. Το Λιμενικό ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό και τους βρήκε σε δύο διαφορετικές παραλίες στην Κεφαλονιά, με την συνδρομή ψαράδων του νησιού και ενός παραπλέοντος πλοίου.

Ο κος Μιχάλης είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αλιευτικών σκαφών που έσπευσε για να εντοπίσει τους 9 κωπηλάτες SUP.  Το αλιευτικό «Μιχάλης» είναι το πρώτο που έφτασε στο σημείο και βρήκε τους πέντε από τους 9 συνολικά κωπηλάτες SUP. Ο ο κος Μιχάλης, μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τις στιγμές αγωνίας από την ώρα που το λιμενικό τον ειδοποίησε μέχρι να τους βρει.

«Με πήρε τηλέφωνο το λιμενικό και μου είπε ότι έχει γίνει αυτό το συμβάν και μου είπαν να ψάξω για πέντε άτομα. Μετά με πήρε ο θάλαμος επιχειρήσεων και μου έδωσαν το στίγμα περίπου πού είναι. Πήγα εκεί κοντά και βρήκα τους 5 σε μία παραλία που δεν έχει πρόσβαση από δρόμο. Είχαν βγει εκεί έξω. Τελικά όμως δεν τους παρέλαβα, δεν μπορούσα εγώ με το σκάφος μου να πλησιάσω στην παραλία γιατί είχε πάρα πολύ κύμα και αέρα 7 μποφόρ.

Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους 9 κωπηλάτες που παρασύρθηκαν στη θάλασσα - ΦΩΤΟ Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους 9 κωπηλάτες που παρασύρθηκαν στη θάλασσα - ΦΩΤΟ

Λίγο αργότερα έφτασε και το πλωτό του λιμενικού και μετά και ένα φουσκωτό που εκείνο μπορούσε να πάει κοντά, εγώ δεν μπορούσα. Οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν ήδη εντοπιστεί αλλού, είχαν βγει στην παραλία Λουρδάς και ο ένας μάλλον δεν ήταν καλά».

Φανερά φορτισμένος μας εξηγεί ότι «είναι πολύ επικίνδυνο είχε πολύ αέρα, με 5 μποφόρ τους αφήνουν να φεύγουν με τις σανίδες, είναι πάρα πολύς αέρας. Είμαι ταραγμένος, είμαι 37 χρόνια στην θάλασσα, το πρωί μπορεί να είναι 4 μποφόρ ο άνεμος και τώρα να είναι 7. Έχω ολόκληρο καϊκι 15 μέτρα και ‘’ταλαιπωριέται’’ με τέτοιον αέρα». Δείτε παρακάτω τις εικόνες που τράβηξε ο κύριος Μιχάλης, όταν πήγαινε στο σημείο.

Newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα