09/03/202315:33

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού-Παράρτημα Ρομά: Η θέληση 22 ενηλίκων ρομά για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού

Ταχύρρυθμα σεμινάρια για 22 ενήλικες μαθητές ρομά ξεκίνησαν στο Δήμο Πηνειού για την απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού.

Συγκεκριμένα το ΔΣ Δήμου Πηνειού ενέκρινε την συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά με το ΚΕΚ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στην Γαστούνη για την υλοποίηση του προγράμματος «Εκπαίδευση Ρομά Δήμου Πηνειού προς απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου» με συνολικό κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος 3.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε: ” Μια βασική προϋπόθεση για την κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση και η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την ίση πρόσβαση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η παροχή ευκαιριών, όπως τα ταχύρρυθμα σεμινάρια, για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού. Αυτό ακριβώς γίνεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για μια μαθησιακή αποστολή που έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται. Στα ταχύρρυθμα σεμινάρια από το ΚΕΚ Επίκεντρο, συμμετέχουν 22 επιμορφούμενοι ρομά. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 4 Απριλίου οπότε και οι 22 ρομά θα λάβουν το απολυτήριο Δημοτικού. Έτσι αυτοί οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην εργασία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Ο Δήμος Πηνειού είναι δίπλα τους και τους στηρίζει»

Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Πηνειού κ. Σίμων Μάλλιαρης δήλωσε: «Εκείνο που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι στα πρόσωπα των 22 επιμορφούμενων διακρίνω τη θέληση που τους χαρακτηρίζει ώστε να μπορέσουν να μορφωθούν για τη διεκδίκηση καλύτερων θέσεων εργασίας, για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να γίνουν σωστά πρότυπα γι’ αυτά. Και αυτό τους τιμά ιδιαίτερα.»

Να σημειωθεί ότι αρκετοί Ρομά που τα προηγούμενα χρόνια έλαβαν απολυτήριο Δημοτικού με την στήριξη της παιδαγωγού του Κέντρου Κοινότητας κ. Παναγιώτας Σπηλιοπούλου έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν απολυτήριο και από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) τα οποία αποτελούν φορείς Γενικής Τυπικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και χορηγούν τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Παρόντες στη συνάντηση με τους 22 ρομά εκτός των προαναφερομένων ήταν οι: κ. Μακρή Ελενη κοινωνιολόγος, κ. Κασσάρα Βασιλική επισκέπτρια υγείας, κ. Πλανήτερος Σπυρίδων κοινωνικός λειτουργός, κ. Τσαγκανέλια Αλεξάνδρα διοικητικός-οικονομολόγος, κ. Κρίκου Κωνσταντίνα ψυχολόγος, κ. Χαλιλόπουλος Γεώργιος διαμεσολαβητής. Από το ΚΕΚ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ήταν η κ. Τράπαλη Βασιλική και η κ. Βαρελά Κωνσταντίνα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα