22/05/202420:22

Κηφισιά: Προκαταρκτική εξέταση για την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές σε σχολείο- Ελεύθεροι οι τρεις κατηγορούμενοι – Πιθανό να επεκταθεί η έρευνα και σε αλλα άτομα για το ατύχημα

Πιθανό να επεκταθεί η έρευνα και σε αλλα άτομα για το ατύχημα με την καγκελόπορτα στο σχολείο της Κηφισιάς.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία, ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης, δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κ.λπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

Το συμβαν έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (21/5), την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού. Η πόρτα που τραυμάτισε τρεις μαθητές, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να διακομιστεί στο Παίδων Πεντέλης, είχε τοποθετηθεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Τα νεότερα από την υγεία του παιδιού που καταπλάκωσε η πόρτα

Ο μικρός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παραπονέθηκε για ζαλάδες, πόνους στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη, γι’ αυτό και παρέμεινε εκεί για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη (22/5), ο μαθητής κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, κινητικότητα και αισθητικότητα και παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου.

Οι εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς είχαν μείνει στη μέση

Αυτοί που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ήταν ο εργολάβος και δύο εργάτες (αναφέρθηκε πως πρόκειται για τους δύο γιους του), που είχαν αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί και ο εργολάβος είχε ζητήσει να μην πειράξει κανείς την πόρτα. Αίτημα το οποίο εάν έγινε δεκτό, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς στο σχολείο βρίσκονται παιδιά Δημοτικού.

Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται να επιβεβαίωσε έμμεσα αυτήν την εκδοχή, καθώς δάσκαλος φέρεται να ενημέρωνε από το πρωί μέσω μικροφώνου να μην πλησιάζουν τα παιδιά στο σημείο.

ΠΗΓΗ: In.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα