09/09/202321:03

Κινδύνευσαν σκάφη σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική  Αρχή Φισκάρδου, ότι Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, με τρείς (03) επιβαίνοντες, το οποίο είναι  προσδεμένο στο βορειοδυτικό τμήμα του όρμου Φισκάρδου, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκων, με κίνδυνο πρόσκρουσης σε βραχώδη ακτή.
 Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος απομακρύνθηκε από το σημείο και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Φισκάρδου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινες ώρες χθες, η Λιμενική  Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών, ότι Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ελληνικής σημαίας, με δύο (02) επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θεση, λόγω ζημιάς στο κατάρτι, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΡΙΕΣ¨ Ζακύνθου.
 Στην περιοχή μετέβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής. 
Το ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ¨Πόρτο Βρώμη¨, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Βολιμών του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΠΗΓΗ: Tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα