13/05/202418:58

Κίνηση Πολιτών για δημιουργία μη κρατικού Πανεπιστήμιου στην Ηλεία: “Πρωτίστως είμαστε υπέρ των Δημοσίων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό”

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Πρωτίστως είμαστε υπέρ των Δημοσίων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην ΗΛΕΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαβάσαμε πρόσφατα στον τοπικό τύπο για την επαφή του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλου, με τον εκπρόσωπο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παν. Αλεξόπουλο, για το ενδεχόμενο δημιουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Αμαλιάδα.

Επικροτούμε την κίνηση αυτή και κάθε αυτοδιοικητική κίνηση η οποία ασκείται στην κατεύθυνση αυτή και ευχόμεθα να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους.Ωστόσο ξεκαθαρίζουμε από μέρους μας ότι είμαστε πρωτίστως υπέρ της Δημόσιας Εκπαίδευσης όπως και της Τριτοβάθμιας για τον τόπο μας, που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχει.

Η Κίνηση Πολιτών για δημιουργία μη κρατικού πανεπιστήμιου στην Ηλεία, ξεκίνησε εξ ανάγκης διότι είμαστε ο μοναδικός νομός ο οποίος δεν καταγράφεται στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Ταυτόχρονα, εάν υπάρξει θετική έκβαση για δημιουργία δημοσίων πανεπιστημιακών τμημάτων στον Νομό μας, θα πάψει η κίνηση αυτή να έχει λόγω ύπαρξης!Παράλληλα ως Κίνηση Πολιτών θα ξεκινήσουμε εντός των ημερών σειρά επαφών με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού μας (Περιφέρεια- Δήμους) καθώς και με θεσμοθετημένα όργανα του τόπου μας κ.α.

Επίσης, θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου καθώς ακόμη θα δρομολογήσουμε ενημερωτικές ημερίδες με πανεπιστημιακούς καθηγητές από την περιοχή μας για τη σωστότερη ενημέρωση και αποτελεσματικότητα του δύσκολου εγχειρήματος αυτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες επαφές που είχαμε με συμπατριώτες μας πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάκτορες, έδειξαν ότι αρκετοί το βλέπουν με θετικό μάτι, ορισμένοι έχουν κάποιες μικρές επιφυλάξεις και ελάχιστοι αρνητικοί.

Ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσαν ότι είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν εν μέρει θα είναι δίπλα μας και θα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν και τους επιτρέπετε για την ΗΛΕΙΑ μας!!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα