29/05/202420:34

Κίνηση Πολιτών για μη Κρατικά ΑΕΙ στην Ηλεία: Λείπουν από την Ηλεία τουλάχιστον 4,000 φοιτητές!

Κίνηση Πολιτών για μη Κρατικά ΑΕΙ στο Νομό- ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 4000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Το πρόσφατο ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» με τίτλο «Όλοι μαζί και η …Ηλεία χώρια», τα είπε όλα με δύο λέξεις.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε για τους νέους εισακτέους φοιτητές στις 56 Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δύο Περιφερειών δηλαδή, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αγγίζουν τους 9.500 φοιτητές.

Συνάμα αν αναλογιστούμε ότι η διάρκεια φοίτησης για οποιαδήποτε ειδικότητα είναι τουλάχιστον 4 χρόνια, διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των φοιτητών στους 7 Νομούς (εξαίρεση ο δικός μας) δύο Περιφερειών, κυμαίνεται τουλάχιστον στις 40.000. Ωστόσο αν υπήρχε δίκαιη αναλογική κατανομή βάση πληθυσμού, η Ηλεία θα είχε τουλάχιστον 4.000 φοιτητές!!

Παράλληλα γνωρίζουμε τι έγινε «χθες» αλλά τώρα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας, στο τι μπορούμε να κάνουμε για το αύριο. Δηλαδή αυτό το μεγάλο μειονέκτημα του Νομού μας, να δούμε πως μπορούμε να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα!

Η Κίνηση Πολιτών για δημιουργία μη Κρατικού ΑΕΙ στην Ηλεία , δημιουργήθηκε εξ ανάγκης, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης αν είχαμε Δημόσια ΑΕΙ. Η πεποίθησή μας λέει ότι με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα κατανοήσει η πολιτεία την μεγάλη αδικία και θα προβεί κατ’ εξαίρεση σε δελεαστικά κίνητρα (υπάρχουν πολλά), για να προκύψουν ενδιαφερόμενοι, έτσι ώστε και η Ηλεία να μπει στον χάρτη της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα