21/06/202414:47

Κίνηση Πολιτών για ίδρυση μη κρατικού ΑΕΙ στην Ηλεία: Το Επιμελητήριο Ηλείας στηρίζει την προσπάθεια της Κίνησης

Η ανάγκη προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για να μπορέσει η Ηλεία να καταγραφεί στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράστηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μέλη της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στο Νομό μας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Νικολούτσο. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν εποικοδομητικές απόψεις από τους παρευρισκόμενους, σχετικά με το πώς μπορεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα να βρει τους απαραίτητους βηματισμούς για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Ο πρώην Δ/ντης ΙΕΚ κ. Παν. Σκαρτσιάρης υπογράμμισε πως η σημαντική αυτή προσπάθεια της δημιουργίας ΑΕΙ στην Ηλεία θα πρέπει να βρει συμπαραστάτες όλους τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι είναι ανάγκη και να την αγκαλιάσουν. Ανάλογες απόψεις ακούστηκαν και από τα υπόλοιπα μέλη της Κίνησης Πολιτών, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας εξέφρασε τη στήριξη του Επιμελητηρίου σε αυτή την προσπάθεια, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στην ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕ συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Αχιλλέας Αναστασίου (Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός),Χρήστος Καλυκάς (Υπ. Διδάκτωρ Δικηγόρος),Σάββας Σαμψούνης (Επιχειρηματίας)και ο Δ/ντης του Επιμελητηρίου Γιάννης Αντωνόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα