03/03/202317:13

Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ: Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!- Χαιρετίζει τις μαζικές μαθητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές της Ηλείας που αυτές τις μέρες ξεχειλίζουν από οργή για το έγκλημα στα Τέμπη και μετατρέπουν αυτή την οργή τους σε καθημερινό αγώνα, απαιτώντας να μη μείνει κανένας ατιμώρητος. Η πόλη του Πύργου σήμερα πλημμύρισε από εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους και τους γονείς τους κατέβηκαν μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απαράδεκτη στάση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που κόντρα στην δίκαιη οργή των μαθητών επιστράτευσε το μέτρο της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία για να τρομοκρατήσει μαθητές και καθηγητές και να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Στηρίζουμε τους μαθητές και το λαό της Ηλείας, και βροντοφωνάζουμε μαζί τους «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Η νοοτροπία του «Πάμε κι όπου βγει…» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα ΕΜΕΙΣ να το πάμε αλλιώς!

ΚΚΕ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΚΝΕ Τ.Σ. ΗΛΕΙΑΣ

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί

Όλων των παιδιών θα γίνουμε η Φωνή.

Η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πικετοφορία το Σάββατο 4 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία ΟΤΕ στο Πύργο.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην συγκαλυφθεί τίποτα!

Αυτό που συνέβη δεν πρόκειται για μια «κακή στιγμή» ή «ένα ανθρώπινο λάθος». Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες κι ενόχους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της εταιρίας που στις ανακοινώσεις της δεν δίνει καμία απάντηση για τις λεπτομέρειες και τις αιτίες του δυστυχήματος. Κατά τα αλλά εισπράττει 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κράτος ως επιδότηση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της λεγόμενης “απελευθέρωσης” των σιδηροδρόμων, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της κατάτμησης του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και της ιδιωτικοποίησης της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για μια εγκληματική -όπως αποδεικνύεται- πολιτική, που φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση σε όσους απέμειναν, ενώ η ιταλική εταιρεία επιδοτήθηκε με πακτωλό χρημάτων.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα