Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

KKE: Kάλεσμα σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

07/06/2021
0 0
ΚΚΕ: Την Τρίτη 25 Ιουνίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στον Πύργο
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

Ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούς του πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.

Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο  αιώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Η επόμενη μέρα της νέας οικονομικής κρίσης δεν μας βρίσκει όλους στο ίδιο καράβι. Τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, με τη γενίκευση νέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.

Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη από νέα «όπλα» δίπλα σε όσα ήδη του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Ολες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που σήμερα απογειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, που ξηλώνουν ειδικά το δικαίωμα στον σταθερό, ημερήσιο, εργάσιμο χρόνο, έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, τα μεροκάματα, να εντείνουν την εκμετάλλευση.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που έχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνει το επόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας ήταν ένα ανάχωμα, που έχτισαν με πολλούς αγώνες οι εργαζόμενοι για να έχουν ελεύθερο χρόνο για όποια δραστηριότητα επιθυμούν, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στην απεργία στις 10 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων στις 9:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και στις 10:30 π.μ. στη Κεντρική Πλατεία Πύργου.

ΣχετικάΆρθρα

Θλίψη στο Ρέθυμνο την Πρωτοχρονιά: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο, θρήνoς για το πρώτο θύμα της ασφάλτου
ΤΟΠΙΚΑ

Πάτρα: Παραλίγο οικογενειακή τραγωδία στην Περιμετρική στην Ε.Ο. Πατρών -Πύργου – 4 τραυματίες από σοβαρό τροχαίο

1 Ιουλίου 2022
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ – ΜΠΡΟΣΤΑ (Κώστας Νικολούτσος): Οι απόψεις της παράταξης για την ίδρυση Τ.Ε.Φ.Φ.Α. στον Πύργο
ΤΟΠΙΚΑ

Κων/νος Νικολούτσος- Επιμελητήριο Ηλείας: Διόρθωση των αδικιών και αποκατάσταση της τραπεζικής πίστης κι όχι χάρισμα η Υπουργική Απόφαση περί ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων

1 Ιουλίου 2022
Η Αγγελική Νικολούλη απάντησε στην «τούρτα της μαμάς» και αποκάλυψε τον Σωτηράκη (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αγγελική Νικολούλη απάντησε στην «τούρτα της μαμάς» και αποκάλυψε τον Σωτηράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Ιουλίου 2022
“Τα σπάνε” οι ράπερ γιαγιάδες από την Κρήτη με το “μελιτζάνα από αλάνα”! (βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ

“Τα σπάνε” οι ράπερ γιαγιάδες από την Κρήτη με το “μελιτζάνα από αλάνα”! (βίντεο)

1 Ιουλίου 2022
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In