21/02/202319:56

ΚΚΕ: Μια απάντηση στον πρώην υφυπουργό παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μπαξεβανάκη

Η αλήθεια για την απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους και οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη μάχη να κρατηθεί όρθιο το σχολείο, οι ηγεσίες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ομολογούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως προσπαθεί να κρυφτεί και αυτό είναι το χειρότερο. Όχι μόνο πάει να κρυφτεί αλλά ισχυριζεται οτι το ΚΚΕ λέει ψέματα Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πρώην υφυπουργός της “αξιολογησης” του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών Δ. Μπαξεβανάκης.

Σε σχόλιο του στον Τοπικό Τύπο της Ηλείας επιτίθεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στο ΚΚΕ. Να ποια είναι η αλήθεια-την οποία γνωρίζουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά “ποιούν τη νήσσα”. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ, δεν την ενέταξε στο νομοσχέδιο που ήταν υπό συζήτηση στη Βουλή, δεν την έβαλε σε ψηφοφορία.

Για την ακρίβεια δεν είπε κουβέντα για την τροπολογία. Την ίδια στάση κράτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έχει αποφασίσει να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή οπότε για αυτό δεν στήριξε την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Ψεύδονται ασυστολα και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υφυπουργός της “αξιολόγησης” Δ. Μπαξεβανάκης και το γνωρίζουν καλά! Να πως έχουν τα πράγματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην συμμετέχει μόνο στις ψηφοφορίες της Βουλής.

Σε όλα τα άλλα είναι παρόν στη Βουλή, συμμετέχει στις διαδικασίες, παίρνει το λόγο, τοποθετείται. Και παρά το γεγονός ότι τοποθετείται δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και την τροπολογία του ΚΚΕ! Αυτά για να μην κρύβεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Μπαξεβανάκη!!! Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μονίμως κάνει το ίδιο σε όλες τις τροπολογίες του ΚΚΕ. Το ίδιο έκανε και για την τροπολογία του ΚΚΕ για “την παύση των πλειστηριασμών στα σπίτια και την περιουσία του λαού”, όπου και εδώ έχει λερωμένα και τα χέρια του και τη φωλιά του.

Να το πούμε καθαρά: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαγορεύεται από διαδικαστικά ζητήματα συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή αλλά από την πολιτική του, τις στρατηγικές του επιλογές να υπηρετήσει πιστά τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, τα μεγάλα συμφέροντα των funds και των τραπεζιτών. Αυτά!!! Και ας αφήσουν τα σάπια καταμέρους!!! Και κάτι άλλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δ. Μπαξεβανάκης δεσμεύονται για άλλη μια φορά ότι “ως κυβέρνηση θα μονιμοποιήσουμε άμεσα τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να κρατήσει σε ομηρεία” Πόσο ψέμα, πόση υποκρισία!

Ο νόμος Γαβρόγλου-Μπαξεβανάκη ν.4589/19 άρθρο 62 παρ. 7 που συνδέει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών με την ατομική αξιολόγηση αναφέρει αυτολεξεί “Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια κρίσης και καταλληλότητας των νεοδιοριζόμενων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων”. Πριν το 2019 και το νόμο Γαβρόγλου-Μπαξεβανάκη μονιμοποιούνταν με μια απλή έκθεση του Διευθυντή του σχολείου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα