16/02/202120:27

Κλειστή μέχρι 7:00 το πρωί της Τετάρτης η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης η Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα παραμείνει κλειστή για άλλες 12 ώρες και η κυκλοφορία θα επιτραπεί από την Τετάρτη στις 07:00 το πρωί.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021».

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε ότι το θέμα θα επανεξεταζόταν σήμερα, Τρίτη, για να κριθεί εάν θα ήταν εφικτό η Αθηνών – Λαμίας, στην οποία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 19:00 της Δευτέρας, να ανοίξει και πάλι.

Ειδικότερα, στο κλείσιμο της εθνικης οδού για λόγους ασφαλείας προχώρησαν οι Αρχές το πρωί της Δευτέρας στις 5:30. Στη συνέχεια άνοιξε για κάποιες ώρες μέχρι τις 19:00 που επιβλήθη ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Μην κάνετε περιττές μετακινήσεις» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοινώνονας τις σχετικές αποφάσεις, χθες, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, σημείωσε πως το κλείσιμο της Εθνικής κρίθηκε απαραίτητο για να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.

in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα