04/10/202321:56

Κλοπές ελαιόλαδου: Μηνύσεις για την υπεξαίρεση 37 τόνων στη Χαλκιδική – Νέο «χτύπημα» με κλοπή 100 κιλών στη Μεσσηνία

Συγκεκριμένα, οι μηνύσεις αφορούν στο αδίκημα της υπεξαίρεσης, σε βαθμό κακουργήματος, ύστερα από την αποκάλυψη ότι δεκάδες τόνοι ελαιόλαδου εξαφανίστηκαν από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου και φυλάσσονταν.

Είχε προηγηθεί μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με την οποία κατήγγειλε την απώλεια τουλάχιστον 37 τόνων ελαιόλαδου κατά τα προηγούμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και ήδη ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις.

Οι 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε- και γι’ αυτό άλλωστε στο κείμενο της μήνυσής τους στρέφονται κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

«Οι παραγωγοί που εκπροσωπώ και τους ανήκουν συνολικά οι 22,5 τόνοι του εξαφανισμένου λαδιού, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχει κλαπεί μια τέτοια ποσότητα μέσα σε διάστημα 3 ημερών», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος Θανάσης Γιοβανούδας που εκπροσωπεί τους 18 παραγωγούς.

Εξήγησε, δε, ότι η εξαγωγή τέτοιων ποσοτήτων προϋποθέτει εκτός από ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο, ενώ μία τέτοια ενέργεια θα γινόταν αντιληπτή από περιοίκους καθώς οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού δεν βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο αλλά κοντά σε οικίες.

Νέο «χτύπημα» με κλοπή 100 κιλών λαδιού στη Μεσσηνία

Εν τω μεταξύ, πριν καλά – καλά, γίνουν γνωστά τα πρώτα στοιχεία από τη μεγάλη απώλεια των 37 τόνων στην Χαλκιδική, άλλο ένα μικρότερης έκτασης περιστατικό έρχεται στο φως από την περιοχή της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έκλεψαν περίπου 100 κιλά λάδι και εργαλεία από ελαιοτριβείο στην περιοχή της Ανάληψης στη Μεσσηνία. Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (3/10) σε ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο δρόμο Μεσσήνης – Ριζόμυλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες εισήλθαν στο ελαιοτριβείο σπάζοντας τις πόρτες του κτηρίου ενώ προκάλεσαν αρκετές φθορές τόσο στο εσωτερικό του ελαιοτριβείου όσο και σε παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκοντας παρκαρισμένα εκεί.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα