17/02/202114:07

Κοινό κάλεσμα Αντωνακόπουλου – Λυμπέρη σε όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία

Κοινό κάλεσμα Αντωνακόπουλου – Λυμπέρη σε όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού

 

Στο πλαίσιο των από κοινού δράσεων που ανέλαβαν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, μετά και τις νεότερες δυσμενείς εξελίξεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό, ήδη απέστειλαν επιστολή – πρόσκληση και προς τους άλλους Δημάρχους της Ηλείας.

Αναφερόμενοι στην πλήρη διάσταση του «φλέγοντος» θέματος και καλώντας σε κοινή συστράτευση όλων, με πρώτο βήμα αυτής τη σύγκληση και των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβουλίων ώστε να πάρουν αποφάσεις με ανάλογοι περιεχόμενο.

  • Όπως αναφέρεται στην κοινή επιστολή των δυο Δημάρχων, Πύργου και Ήλιδας:

«Αγαπητέ Συνάδελφε

Σε προσκαλούμε σε κοινή αγωνιστική δράση ώστε να αποτρέψουμε τη διαφαινόμενη απομάκρυνση από την Ηλεία των δυο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, παραρτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα δυο αυτά Πανεπιστημιακά Τμήματα σχετίζονται άμεσα με την αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική του τόπου μας.

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποχρεωτικά συνδέεται με την έρευνα και την παραγωγική διαδικασία. Άρα είναι καθοριστικός παράγοντας η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων για την πρόοδο του τόπου μας.

Η Ανάπτυξη δεν περιχαρακώνεται στα διοικητικά όρια των Δήμων.

Η αφομοίωση της γνώσης στην παραγωγή είναι το εισιτήριο προς το μέλλον.

Η λειτουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία επίσης προσφέρει δυνατότητα σπουδών στη νεολαία της περιοχής, διευκολύνοντας το κόστος σπουδών.

Αγαπητέ Συνάδελφε, Υγεία και Παιδεία αποτελούν τα μέγιστα κοινωνικά αγαθά στα πλαίσια του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεματοφύλακας των βασικών δικαιωμάτων πρόσβασης των πολιτών σε αυτά τα κοινωνικά αγαθά.

Να συστρατευθούμε όλοι μαζί, με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, εμποδίζοντας την απομάκρυνση του Πανεπιστημίου από την Ηλεία.

Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!!!

Τώρα είναι η ώρα της ΔΡΑΣΗΣ!!!»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα