02/08/202021:24

Κομοτηνή: Δεύτερο κρούσμα σε συνοριοφύλακα- Εκπαιδεύεται στην Σχολή Αστυφυλάκων

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Συνοριακό Φύλακα που εκπαιδεύεται μαζί με τους υπόλοιπους για να αναλάβουν υπηρεσία στα νησιά, εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Το πρώτο κρούσμα σε συνοριοφύλακα, που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσε σε έναν από τους νεοπροσληφθέντες συνοριακούς φρουρούς, προκάλεσε άμεση κινητοποίηση, με τον ΕΟΔΥ να στέλνει συνεργεία τα οποία πήραν δείγματα από όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.  Το θετικό ήταν ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο προβληματισμός όμως έγινε έντονος όταν άλλος συνοριοφύλακας παρουσίασε ήπια συμπτώματα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για Covid-19 βγήκε θετικό.

Ο νεαρός αστυνομικός απομονώθηκε σε ειδικό χώρο, αφού το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου υπήρξε σκέψη να μεταφερθεί, δεν νοσηλεύει άτομα που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα και που μπορούν να περάσουν την ασθένεια στο σπίτι τους. Έτσι υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ, ώστε να παρθούν και άλλα δείγματα, αλλά και την Πολιτική Προστασία για τη διαχείριση του περιστατικού.

tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα